2010-11-30 | 20:12:32

Snökaos

Det är snökaos här hos oss och vi tog en tur i snön för en stund sen. Alex trivdes helt okej i pulkan men gäspade en hel del, han söker tydligen lite mer action här i livet :)


2010-11-30 | 14:33:18

Julgodisbak



Nu bakas det julgodis här hemma medan Alex sover, en variant av bounty och rischoklad är gjort än så länge och efter Alex eftermiddagsmål blir det en tur ut i snöovädret för att gå till affären och köpa lite mer ingredienser :)

2010-11-30 | 13:07:56

Imorse

Imorse var Alex med pappa på styrelsemöte, så här söt var han innan han skulle ut i snöovädret :) Han får inte plats i babyskyddet med overall längre utan det blir stickad tröja och filt för hans del numera. Blir nog snart dags att kolla på en ny bilbarnstol till honom med tanke på hur kallt det är och det känns som att vintern bara har börjat..


2010-11-30 | 11:03:10

Tisdagsmys

Jag är fortfarande jättehängig så idag håller vi oss hemma och myser. Alex var med Henke på styrelsemöte imorse så jag fick sovmorgon och efter det åt vi mysfrukost i soffan. Nu sover mina älsklingar och det är strax dags för lunch för Alexanders del. I eftermiddag ska vi kolla på film och baka julgodis, ha en härlig dag!

Igår startade H&M sin rea på nätet och dessa fina klickade jag hem till Alex inför julen.

2010-11-29 | 15:46:30

Gåstol



Nu är en gåstol och en hoppgunga beställd till Alex. Vi skjuter vårt Kalmar-besök på framtiden och jag var för rastlös för att vänta tills nästa gång vi har möjlighet att åka iväg så nu får vi hoppas att leveranserna går snabbt :) Internetshopping är himla bra ibland!

2010-11-29 | 14:34:08

Rån

I helgen fick Alex smaka på smörgåsrån för första gången, vilken upplevelse :) Han var lite skeptisk först men sen bet och bet han och till slut var det bara mjuka bitar kvar som han slängde iväg runt sig i soffan :) Älskade unge!


2010-11-29 | 09:09:35

Sjuk

Helt slut efter helgens jobb och givetvis är jag också sjuk igen. Har haft ont i halsen i ett tag och nu har det brutit ut med förkylning och feber, blä! Våra Kalmar-planer inför morgondagen ställer vi troligtvis in och tar en annan dag framöver istället, så trist. Alex är som tur väl urpigg och har varit vaken halva natten, galna unge! :) Nu kikar vi på Nyhetsmorgon och jag hinkar te och äter pepparkakor, är man sjuk så är man :) Ha en mysig måndag!

Alex myste i fredags med pappa och Henke som var här och hjälpte oss med belysningen i vardagsrummet, så nu funkar allt som det ska :)


2010-11-28 | 08:04:31

Pulkadags

I fredags fick Alex sin första pulka och han verkade trivas när vi testade den i 3 meter på uppfarten här hemma :) Efter jobbet blir det en ny liten tur i pulkan.


2010-11-28 | 08:00:57

1:a advent

Och vi är självklart uppe med tuppen som vanligt :) Igår jobbades det för första gången sen midsommarafton och det kändes. Var helt slut på eftermiddagen och kvällen och somnade tidigt. Idag ska det jobbas mellan 11 och 17 innan vi ska hem och ha adventsmys med vår älskade lilla kille. Det är julskyltning på stan och i kombination med all snö blir det nog en hel del och göra, förhoppningsvis lite mindre än igår dock :)

Vår älskling i sin nya fina pyamas som nästan(!) redan är urvuxen, suck!


2010-11-26 | 11:31:55

Fredag

Idag är det full aktivitet här hemma, Henke är ledig idag och i helgen får vi besök av mamma och Stefan som ska vara barnvakter när vi båda jobbar. Snart ska vi iväg och handla och köpa en ny STÖRRE snöskyffel för med den vi har nu tar det ungefär 4 timmar att skotta vår uppfart så det finns inget annat alternativ helt enkelt. Mamma kommer redan i eftermiddag så då tar hon Alex medan jag kan fortsätta med mitt tavelprojekt. Sen ska det bakas lite julgodis med :) Ha en mysig fredag!

Vår fredagsfina älskling!


2010-11-25 | 13:39:41

Rastlös kille



En av Alex favoritsysselsättningar här hemma, att stå på knä hängandes mot soffkanten och titta på ljuslyktor :)

Idag är lillkillen rastlös här hemma och nöjer sig i 2 minuter innan han vill byta sysselsättning. Nästa vecka väntar ett besök till Kalmar då det ska införskaffas en hoppgunga och en gåstol, kan vara bra att sysselsätta honom med :) Nu är det snart dags för lite sömn för hans del och jag ska fixa lunch tills Henke kommer hem. I eftermiddag fortsätter vintermyset här hemma, ska börja med ett nytt projekt. En canvastavla ska målas och sen ska delar av en låttext som betyder mycket för oss textas på den med svart färg, kan nog bli fint :)

2010-11-25 | 11:56:57

Julkalender

Min tanke är att nästa år göra en paketkalender till Alexander men i år får han nöja sig med vanliga då han ännu inte är speciellt med på vad som händer runt omkring honom :) En fin har han fått av snälla Yvonne & Tommy och den andra köpte Henke med en viss baktanke (det är en chokladkalender). Nästa vecka är det dags att sätta igång och öppna luckor, det lär Alex men framförallt Henke uppskatta :)

En massa snö utanför köksfönstret där kalendrarna står och väntar.



2010-11-25 | 08:09:02

Snö

Oj, oj vad snö det har kommit inatt, helt underbart! Jag älskar vinterkänslan och ljuset som det blir ute nu. Vi kom hem vid halv tolv igårkväll så idag är jag helt slut men fint i skyltfönstrena blev det minsann efter lite improvisation :) Idag håller vi oss hemma, det går inte att ta sig fram med vagnen när det är såna här mängder snö utan det måste plogas undan en del först. Jag väntar också på mina beställda vinterskor som ska komma denna veckan, annars får jag införskaffa ett par andra kängor för nu behövs det verkligen riktiga vinterskor. Nu ska jag tända en brasa, sen blir det varm choklad med knäckebröd till frukost, mums :) Ha en härlig dag!

Dessa skorna (i svart) blir det för mig i vinter.


2010-11-24 | 15:26:12

Onsdag



Eftermiddag och vi är hemma en sväng innan vi ska iväg igen. Alex trivdes på massagen och efter det blev det en kort sväng på stan innan det var dags för lunch med Henke och efter det lunch för Alexanders del. Igår gjorde jag potatis- och broccolipuré som han fick till lunch idag och han åt faktiskt en hel del och verkade gilla det innan det var dags för en kaskadspya över hela köket, så nu avvaktar vi med broccoli ett par dagar :) Om en stund ska vi ge oss ut i snöovädret igen för ikväll ska det skyltas om i butiken och fönstren ska göras iordning inför julskyltningen i helgen. Ska leta lite inspiration på nätet nu så man har några tankar när det är dags att sätta igång. Ha en mysig kväll!

2010-11-24 | 08:06:46

Bråttom!

Nu är det tempo här, väskor ska packas och vi ska göra oss iordning. Vi ska snart iväg på babymassage och efter det blir det en runda på stan för att fixa en massa ärenden. Det har kommit massor med snö här hemma och jag har ingen aning om hur vagnen fungerar då?:) Det märker vi snart helt enkelt! Det luktar pepparkakor i hela huset här hemma sen gårdagens bak, hoppas det håller i sig ett par dagar :) Vi hörs i eftermiddag!


2010-11-23 | 17:34:36

Nyfiken kille



Hemma efter en mysig eftermiddag på Öppna förskolan där jag gjorde en ram till Alex rum medan Alex spanade in tjejer och sov en runda :) Nu har vi tänt ljus överallt och ska ge oss på kaminen innan det är dags för välling för Alexanders del. Ikväll ska vi ses baka pepparkakor, Alex lär somna innan vi hinner börja men det blir nog mysigt i alla fall :) Ha en trevlig kväll!

2010-11-23 | 11:17:28

Julgrupper



Så här såg mina julgrupper ut när de var klara i söndags, om ett par veckor kommer jag byta ut och lägga till lite tomtar och mer röda detaljer i takt med att julen närmar sig mer :) Nu sover Alex en sväng och jag plockar fram saker inför eftermiddagens besök på Öppna förskolan. Hörs ikväll!

2010-11-23 | 09:52:40

Pyamas



Vår lilla goding imorse. Idag gick vi inte upp förrän 06.40 med honom, nästan rekord :) Alex vaknade 4 gånger inatt men det är ändå en enorm förbättring på sovfronten så nu hoppas vi det fortsätter så här. Han äter mer och mer gröt nu och igår åt han även både majspuré och mangopuré så kanske har det med saken och göra. Pyamasen är hur som helst ett arvegods från Alexanders morbror Niklas, det var ett tag sen han hade den :) Tyvärr är den redan för liten här hemma så den hamnar i kartongen med urväxta kläder nu framöver.



Alexander med en av sina morbröder, Niklas.


2010-11-22 | 20:29:39

Vår ursöta badkille



Den här godingen fiskade jag upp ur badkaret för en stund sen, världens sötaste unge!


2010-11-22 | 20:21:45

Vår dag i bilder

Vi har äntligen invigt sittdelen till vagnen och Alex trivdes alldeles förträffligt :)

Vi har tränat för första gången på ett år, Alex och jag tränade rygglyft :)


Alexander älskar ljuslyktan i fönstret och har stått/hängt mot soffkanten en bra stund i eftermiddag.

Alexander och hans pappa har räknat Henkes spargris och Alex fick några mynt till sina fyra(!) spargrisar han äger :)


Och nu har vi gjort pepparkaksdeg så imorgon blir det pepparkaksbak här hemma :)

2010-11-22 | 08:14:03

Måndag

Måndag och vi är uppe tidigt, såklart :) Henke är ledig idag med så han ligger och sover medan Alex nu ska äta frukost nr 2, banangröt med aprikospuré som han faktiskt fortfarande uppskattar, får se hur länge det fortsätter så :) De pratade om snö idag men istället ösregnar det här, vi ska ut på en långpromenad sen hur vädret än är så det blir till att plocka fram gummistövlarna! Ha en bra måndag!

Mina fina killar på julmarknaden igår, Alex i ny hemstickad tröja han fått av gammelfarmor Birgit, så fin!


2010-11-21 | 20:42:49

Alexanders rum


Såja, nu är Alexanders rum nästan klart här hemma. Mattan på sista bilden kommer snart och den kommer göra det till ett stort lyft. Vaggan som han sov i när han var nyfödd står nu där spjälsängen kommer att stå när han ska börja sova i sitt eget rum om ett tag. Sen väntar vi på nya knoppar som är beställda till hans klädskåp med, så det blir lite nya bilder om ett tag :)


2010-11-21 | 14:44:13

Söndagsmys

Nu har vi tapetserat klart överallt, plockat undan, tänt en brasa och bara myser. Ingen mer renovering här hemma innan jul nu utan i januari fortsätter vi sedan med källaren. Det känns jätteskönt och få en paus och bara vara lediga ett tag framöver! Julmarknaden var mysig trots ösregn och efteråt var vi i en blomsteraffär och handlade en massa växter, vaser och pynt till mina julgrupper jag tänkte göra här hemma så det är eftermiddagens projekt. Nu ska Alex testa mangopuré och vi ska fika lite :)

Mina fina killar i vår trappa igårkväll (som också ska renoveras framöver)


2010-11-21 | 10:31:24

Fikabesök



Igår hade vi fikabesök av familjen Hellström som var i Oskarshamn en snabbis. Kellie myste med Alex och skulle klappa på honom hela tiden, han var i sin tur väldigt nöjd och fascinerad av henne :) Efter det målade vi klart i Alexanders rum och fortsatte med att rensa i hans garderob och montera möbler där inne hela kvällen. Nu är det klart och vi väntar bara på hans matta som han fått i doppresent och som är beställd och är på väg hit. Nu ska vi tapetsera två våder i vardagsrummet, sen är det klart även där! I eftermiddag blir det sen julmarknad på Fredriksbergs herrgård, mysigt! Ha en fin söndag!

2010-11-20 | 11:25:25

Grötkille



Äntligen börjar Alex svälja när han äter :) Fick i sig en hel (liten) tallrik med gröt, 2-3 matskedar kanske men jag var superstolt och han var riktigt glad och nöjd. Vi har försökt med smakportionerna i en månad nu och han har inte ätit något men nu hoppas jag att det vänder. Snart är det lunchdags och då blir det majspuré för hans del :) För övrigt håller jag på och målar här hemma, det blir så bra i Alexanders rum! (Bilder kommer så fort det är klart) Henke jobbar men slutar vid tre och sen är han ledig i två dagar, jippi! Anledningen till det är att nästa vecka drar julhandeln igång vilket innebär jobb för hans del varje helg (lördag + söndag) och även för min del. Känns lite konstigt men jag vet att Alex kommer ha det superbra med mormor och farmor som ska barnvakta när jag jobbar. Blir kul med lite omväxling! I eftermiddag får vi också troligen fikabesök av Jonas, Jennie och Kellie, mysigt! Så jag måste nog baka nåt innan de kommer :) Ha en härlig lördag!

2010-11-19 | 20:35:58

Sömnigt



Så här söt var vår kille i förmiddags när jag höll på och målade en fondvägg i hans rum. Han somnade gott då och sover även nu, fast för natten. En flaska till får han innan vi lägger oss och sen sover han förhoppningvis okej inatt. Vi ligger i soffan med varsitt glas vin, godis och en tänd brasa och funderar kring vilka renoveringsprojekt vi ska fortsätta med senare ikväll :) Ha en skön kväll!

2010-11-19 | 14:50:51

Full fart & julkort

Idag är det full fart här hemma. Vi målar, tapetserar, rensar och åker till tippen för att få undan en del av husrenoveringen. Och bra blir det, tar en väldig tid dock :) Vi har i alla fall hunnit med att ta lite julkort på Alex, inte helt populärt dock. Nu ska vi snart och storhandla innan det är dags och fortsätta med målningen.

En av väggarna i Alex rum, snart klart!



Vår söta lilla tomte



En pigg kille i förmiddags.


2010-11-19 | 07:45:28

Tidig morgon

Idag är Alex och jag uppe med tuppen. Henke ligger och sover då han är ledig idag och vi tyckte att han förtjänade sovmorgon. Han har inte haft det sen Alex föddes så idag tyckte vi det var dags. Han märkte inte ens att vi smög upp för en timme sen :) Alex gymmar i babygymmet och pratar HÖGT för sig själv. Hans röst har tagit fart ordentligt och han är högljudd jämt, vad ska det bli av denna unge?:) Han rullar fram och tillbaka och biter på sina leksaker och försöker dra loss grejerna från gymmet vilket går sådär. Ha en härlig fredag!


2010-11-18 | 16:15:35

Thailandsresa bokad

Vi som skulle till Cypern?! Hade inte ännu betalt bokningavgiften till den resan och idag släppte Ving resor till Thailand till ett riktigt rabatterat pris. Så istället blir det två veckor på Sunwing Resort i Kamala Beach. Vi har bokat babylägenhet med allt man kan tänka sig för Alex, 35 kvadrat, egen trädgård med egna solsängar och parasoll och precis vid en av de sex poolerna. Direktflyg med bra flygtider var också en fördel men visst blir det en utmaning att flyga tio timmar med en liten kille på drygt 8 månader :) 24 mars bär det av, oj oj vad vi längtar!


2010-11-18 | 15:22:31

Doppresenter



Ett axplock av alla fina doppresenter Alexander fick. Tusen, tusen tack alla för de fina grejerna! Han kommer säkerligen bli både fotbollsproffs och golfproffs de närmsta åren :)

2010-11-18 | 11:19:10

Hockey



Lite bilder från matchen igår. Alex var fullt fokuserad fram till det stod 3-0 till Växjö, då visste han att matchen var avgjord :) Han somnade då gott i pappas famn och sov tills vi kom hem igen. Slutresultatet blev 3-4 och Växjö vann vilket gjorde Alex och mig mycket nöjda med matchen :)

2010-11-18 | 09:18:52

Fixardag!

Idag har vi massor att göra här hemma. Snön faller utanför fönstret och jag har börjat morgonen med varm choklad, pepparkakor och clementiner, mums :) Nu ska vi städa, tvätta, vika en massa ren tvätt, plocka fram liiite julpynt (Henke höll på att svimma när jag sa det imorse) och fortsätta med målningen av Alex rum. Får se hur mycket vi hinner när det väl kommer till kritan för lillkillen har varit tjurig sen sex imorse och skrikit en massa men sover nu en liten sväng och vaknar förhoppningsvis på bättre humör. Ha en fin torsdag!


2010-11-17 | 14:39:48

Hockeydags

Ikväll tar Ik Oskarshamn emot Växjö Lakers, biljetterna är slutsålda sen länge så det kommer bli publikrekord, skoj! Givetvis ska Alex göra hockeydebut ikväll. Dock har vi vissa motsättningar i familjen, jag och Alex hoppas att Växjö vinner medan Henke tror på Ik Oskarshamn, vi får väl se vem som är glad när vi åker hemåt ikväll! :)

Hörlurarna åker givetvis med :)



Av sin morfar har Alex fått utrustning inför matchen :)


2010-11-17 | 12:46:31

Polarn & Pyret

Polarn och pyret har nu 30% på utvalda produkter på sin hemsida. Detta klickade jag hem till Alexander, han som behöver så mycket kläder :)




2010-11-17 | 11:25:00

Babymassage

Nu är vi precis hemkomna från babymassagen, Alex pratade som vanligt högst av alla och trivdes som fisken i vattnet inoljad och naken :) Givetvis kissade han också ner både mig, dynor och kläder som låg runt omkring oss :) Natten var katastrofal, IGEN så nu är det dags för nya metoder. Vi ska börja låta honom sova på mage, varje gång han vaknar (vilket är ca 1-2 ggr i timmen) ligger han nämligen på rygg utan nappen och trivs inte alls med det så nu är det dags och testa något nytt. Nu leker han i sitt babygym och snurrar och snurrar så mycket han kan :)

Alex igår på pappas jobb, fokuserad på datorn precis som pappa.

 


2010-11-16 | 20:23:04

Vår dag

Efter ett kort besök på Öppna förskolan blev det bvc för vägning och mätning. Alexander väger numera 7635 gram och är 64 cm lång. Helt enligt kurvan, skönt det :) Nu ska vi ta tag i smakportionerna ordentligt då han behöver mer än mjölkersättningen vilket förhoppningsvis gör att nattsömnen blir bättre framöver. Så imorgon ska det testas banangröt, palsternackspuré och katrinplommonpuré här hemma. Efter det blev det en runda på stan, en pyamas till Alex och ett par tröjor till mig från Intersport blev dagens inköp.

Nu har vi tänt en brasa och ska äta clementiner, nyttiga som vi alltid är :) Trevlig kväll från oss!

2010-11-16 | 10:36:27

Ny leksak



Alexander fick bland annat leksaker i doppresent och den här blev en favorit direkt. Tidigare har han inte brytt sig det minsta om vad vi än har satt i hans händer utan bara släppt dem direkt men den här greppade han tag i och började suga och tugga på direkt :) Vem vet kanske var detta en start till att han börjar intressera sig för fler saker och gosedjur framöver!

Nu har jag precis duschat och snart ska det fixas lite inför lunchen, Alex ska testa palsternackspuré och för min del får vi väl se vad jag hittar för något i frysen. I eftermiddag ska vi till Öppna förskolan och till bvc för 4-månaderskontroll, hinner förhoppningsvis med en liten sväng på stan efteråt också :)

2010-11-16 | 08:51:28

Tokig unge

Vår kille börjar bli allt mer rörlig trots att han inte tar sig någonstans. Just nu ligger han och vrider sig som en hal ål i soffan och sparkar vilt med benen, ser väldigt roligt ut :) När han sitter med ryggstöd försöker han resa sig upp och luta sig framåt vilket resulterar i att han trillar framåt med pannan först. Nu har han dragit upp dregglisen över hela ansiktet och skriker eftersom att han inte ser något med den i vägen samtidigt som han har bägge händerna intryckta så långt in i munnen som det är möjligt :) Vi återkommer helt enkelt senare idag!




2010-11-15 | 12:07:10

4 månader <3

Idag är världens finaste kille 4 månader, och så stor han har blivit!!


2010-11-15 | 10:45:16

Dopbilder

Emilie fyller på ordentligt med dopvatten, så att han skulle kunna bada enligt prästen :)



Jag och mina fina killar



Alexander sover gott hos sina faddrar, Erik och Emilie



Bild på efterrätten



Släkt, släkt, släkt.. :)



Alexanders presentbord



Struntade i innehållet men snöret var skoj :)



Paketöppning, bilder på innehållen kommer :)


2010-11-15 | 08:53:46

Trött!

Ny vecka och vi är helt färdiga här hemma. Vi har haft en hemsk natt där Alexander varit vaken ett tiotal gånger, den längsta perioden var mellan 02.30-04.00 och då var jag nästan gråtfärdig av trötthet :/ Nu verkar han vilja ta en tupplur här så det ska jag med passa på och göra. Senare blir det ett inlägg med bilder från dopet igår. Ha en fin måndag!




2010-11-12 | 16:32:43

Fredag eftermiddag

Ikväll kommer Alex farbror Erik, Lina och Alex morbror Niklas hit från Stockholm. Tills dess ska vi laga mat och fixa iordning här hemma men först ska vi tända en brasa och se på nya favoritprogrammet Private practice, himla bra :) Känner mig fortfarande väldigt hängig, tur att det finns ipren! I helgen blir det dåligt med bloggning då det är fullt hus här hemma och dop på söndag så vi återkommer efter det :) Ha en härlig helg!

Alex älskar min luddiga fleece, och myser in sig så ofta han kan :)


2010-11-12 | 11:19:34

Vårt sovrum

Här kommer lite bilder från ett rum som "nästan" är klart hemma hos oss, vårt sovrum. Dörren går ut till vår balkong som är i stort behov av renovering, men det väntar vi med tills i vår :)



Än så länge sover Alex hos oss men han sover bara sämre och sämre på nätterna så i nästa vecka tänkte vi försöka med att han ska få sova i sitt egna rum. Fick tips om att det kan vara så att han störs av oss nämligen, vi får se hur det går!

2010-11-12 | 09:18:53

Nytt

Under vårt Växjö-besök handlade jag lite nya kläder till Alex :) Varm, fodrad mössa och coola retro-byxor från Polarn och Pyret och en söt dunjacka som komplement till overaller i vinter från H&M. Så fin han kommer bli!


2010-11-12 | 09:08:48

Farsdag-morgon



På söndag är det dopdags för Alexander så för att inte missa fars dag firar vi idag istället :) Frukost på sängen, tända ljus och presenter gjorde pappan väldigt nöjd innan Alex la två kaskadspyor över både pappan och sängen, som vilken morgon som helst :) Alexanders mysiga och superbra pyamas är från Ullared, har köpt en massa olika sen innan och denna är den absolut bästa vi har testat. I storlek 74 är den så idag är det dags att tvätta igenom kläderna i denna storlek från Alexanders garderob, verkar kunna komma till användning snart!

2010-11-12 | 08:36:20

Lammskinn



Köpte ett superfint ekologiskt lammskinn på Jysk (?!), för endast 249 kronor. Hur mysigt som helst, just nu ligger det framför kaminen och Alex gillar att ligga och kravla på det men snart kommer jag även att börja använda det i vagnen under åkpåsen som Alex ligger i. Ett riktigt kap!

2010-11-11 | 18:05:56

Bokat och klart!

29 april åker vi till Cypern, Sunwing resort & Spa Sandy Bay. Vi bokade markterass och beställde till allt från barnsäng till vagn och matutrustning så det lär bli en kanonresa :) Babypool under tak, kort flygtid, fina restauranger, fräscha rum och flygavgång från Växjö gjorde valet enkelt. Sen slipper jag även fira min födelsedag hemma utan vi får fira där nere :) Åh vad vi längtar!


2010-11-11 | 12:20:11

Lika?


2010-11-11 | 12:00:56

Resplaner

Ligger i soffan och myser med Alex, är man sjuk så är man :) Vi ligger och spanar på resor. Hade tänkt åka i februari men hittar inga bra resor så nu funderar vi istället på att åka i slutet av april, det är så långt dit bara! Det är lite mer att tänka på när man ska resa numera och man kräver ju högre standard när Alexander följer med så dyrar blir det helt klart :/ Hittade dock ett fantastiskt fint spa-hotell på Cypern som även var barnanpassat med allt man kan tänka sig så det får det nog bli. Blir att boka ikväll!


2010-11-11 | 09:15:58

Bilder från helgen

Har varit lite dålig på uppdateringarna den senaste tiden men här kommer lite bilder från helgen som gått då vi hade finbesök här hemma.

Alex sitter i fåtöljen och väntar på att jag ska bli klar framför spegeln :)



Middag.



Fina Adam och Gustav busar i köket, inte direkt lätta att fånga på bild :)


2010-11-11 | 08:54:15

Sjuk!

Igår kväll dök febern upp här hemma och jag mår verkligen inget vidare :/ Förhoppningsvis slipper Alex att bli sjuk men det är svårt att hålla sig på avstånd :) Vi skulle gått till Öppna förskolan idag men det blir tyvärr inget med det, får ta igen det nästa vecka! Istället håller vi oss hemma i soffan framför tv:n och vår nya kamin som vi invigde igår kväll. Det blir kanonbra och bilder kommer så snart vi kan tapetsera och måla klart runt kaminen. Ha en bra torsdag!

Vår sötnos i pyamas och morgonrufs :)


2010-11-09 | 10:12:35

Julmarknad



Snön faller och julstämningen är på topp :) Nu åker vi till Huseby Bruk och nordens största julmarknad tillsammans med Alex gammelmormor. Vi äger en hel del julpynt så det lär bli mest tittande men lite julgodis och eventuellt ett par marschallhållare ska köpas i alla fall :) Ikväll kommer Henke och vi äter middag ihop i Växjö innan det är dags för oss att åka hem till Oskarshamn igen. Igår monterades kaminen in så vi ser fram emot att komma hem och se hur vardagsrummet ser ut nu :) Ha en härlig tisdag!

2010-11-08 | 10:21:44

Dagarna går..

Har haft fullt upp hela helgen med roligt besök av en massa härliga kompisar. Alex fick chansen att kika på sina lite större kompisar men än så länge kan han inte direkt vara med och leka :) Det blir nog stor skillnad till sommaren när de är 1,5-2 år gamla och Alex 1 år och han lär jaga efter att få vara med :) Igår kväll tog vi bilen till Växjö då Henke skulle vidare till Göteborg tidigt imorse. Jag och Alex stannar här tills imorgon så det blir ett kort besök den här gången. Imorgon ska vi till Huseby julmarknad, så mysigt! Dagen idag är än så länge relativit oplanerad men det blir en sväng till stan om ett par timmar för att leta farsdagspresenter och ta en sväng på Polarn & Pyret. Ha en skön måndag!




2010-11-05 | 17:19:36

Inredning


Till Alex rum beställde jag denna söta pall och hängare och idag var vi även och handlade mörkblå färg till rummet. Jag ska måla en vägg blå- och vitrandig, en ska vara vit med blåa stjärnor, en mörkblå med vita stjärnor osv. Kommer bli lite pill och ta sin tid men förhoppningsvis blir det riktigt bra till slut :)

                 



2010-11-05 | 08:43:23

Fullt upp..

Igår hade vi fina Bettan på besök, jättemysigt! Vi bakade, var ute och promenerade och hann med en pytteliten sväng på stan. Sen hade vi middagsbesök och kvällen bara försvann även den. Idag har vi fixardag här hemma, imorgon får vi besök av en massa folk från Linköping, Norrköping och Stockholm så det behövs städas. De stannar tills söndag och då är det dags för oss att ta en sväng till Växjö i ett par dagar. Kommer hem sent tisdag kväll igen. Ha en härlig fredag!

Bettan matar Alex med majspuré, mums :)


2010-11-04 | 05:56:59

Tiiiidigt..

Alex och jag är uppe och skuttar och jag är så trött! Han har varit vaken från och till sen klockan ett inatt och nu fick jag nog och gick upp med honom, han skiner som en sol och är överlycklig över att ÄNTLIGEN få gå upp, klockan är ju ändå 05.30 :) Ska ge honom lite frukost nu snart och sen får jag förhoppningsvis honom och somna om en liten stund efter det. Annars går jag upp och lägger mig igen och skickar ner Henke till Alex :) Ha en skön start på dagen!


2010-11-03 | 18:21:29

Ullaredsinköp



Ett av Henkes tre inköp i Ullared var hörlurar till Alex som ska användas på hockeymatcher och liknande. De testar att använda dem här hemma då och då så att Alexander ska vänja sig och han verkar hyfsat nöjd numera :)

2010-11-03 | 16:37:40

Mörker

Redan mörkt här hemma och jag och Alexander myser i soffan. Vi har idag hunnit med att baka efterrätt till imorgon kväll då vi får middagsbesök, kokat puréer till Alex och handlat en sväng. Jag ska snart fixa lite inför kvällens middag med Louise och Malin då Alexander och pappa ska vara hemma och mysa. Imorgon förmiddag får vi sen besök av Bettan som är hemma i Västervik under höstlovet, det ser vi fram emot :) Vi ska baka lussekatter och sen får vi se vad mer vi hittar på. Ha en härlig kväll!

Alex och Bettan när vi var i Göteborg förra gången.


2010-11-03 | 11:37:33

Jul- och nyårskläder


Jag kunde inte hålla mig utan beställde den här söta bodyn från Lindex till Alex i jul. Det blev även en söt variant från H&M också som passar både till jul och nyår. Nu får vi bara hoppas att strl 74 kommer räcka då med tanke på hur han växer just nu :)


2010-11-03 | 09:54:54

Tidiga morgnar



Godmorgon! Idag tyckte Alex att vi skulle gå upp vid halv fem och har varit vaken sen dess med bara ett par korta powernaps där emellan. Tur att man har en underbar sambo som tog med honom upp och de la sig i soffan tillsammans så jag fick sova en stund extra :) Nu håller vi på och tvättar en massa här hemma, blir galet mycket tvätt när man har en kräkunge här hemma. Ikväll ska jag till Louise på tjejmiddag, det ser jag fram emot massor! Ha en härlig onsdag!

2010-11-02 | 20:34:35

Stora killen



Alex på skötbordet hos Monica där han visade att nackträningen gett resultat.

Vi hade en mysig eftermiddag på öppna förskolan där Alex sov en stor del av tiden. Jag passade också på att smita in till Monica, vår bvc-sköterska och väga honom då jag tycker han blivit så stor den senaste tiden. Och snacka om ökning, 7350 gram och bara 3,5 månad. Han är också 63,5 cm lång så det är inte konstigt att han vuxit ur sina kläder :)

2010-11-02 | 10:53:51

Köksarbete

Igår hade vi fullt upp i köket och Alex satt i sin stol och dirigerade: Plocka ur diskmaskinen mamma! Och baka klart pajerna nu så att vi kan leka! Under tiden fick det bli ett ombyte också på grund av en kräkolycka :)

 

2010-11-02 | 09:01:07

Godmorgon

Idag har vi varit uppe tidigt hela familjen. Alex var jätteduktig inatt och sov fram till klockan sex med bara ett par korta uppvaknanden så nu HOPPAS vi att det ska fortsätta så här framöver, vore underbart :) Nu är det strax dags för frukost nr 2 för hans del innan vi ska ta tag i den här dagen. I eftermiddag är det Öppna förskolan som gäller.

Vår älskade lillkille just nu, armar och ben vevar åt alla håll och kanter hela tiden :)


2010-11-01 | 16:21:55

Trött kille

Alex är trött och gnällig, sover och är vaken om vartannat. Förhoppningsvis ingen förkylning eller sjukdom på gång! Vi har bakat pajer till dopet med spenat och färskost som nu ligger i frysen och tänker spendera resten av eftermiddagen i soffan. Det är nästan helt mörkt ute (redan!), tänk att man glömmer hur det är varje år :) Ska försöka hålla Alexander vaken lite längre ikväll trots mörkret så att han sover inatt med. Ha en mysig måndagskväll!

Alex igår i full färd med att försöka ta sig framåt genom att trycka ifrån med knäna och dra upp rumpan. Om han kom någonstans?:) Nja, knappast utan det blev ett par illvrål efter en stund och sen var träningen över för den dagen.


2010-11-01 | 11:39:43

Alex står själv!!




I helgen var Alex mer aktiv än någonsin och Henke tränade honom i att stå själv. Helt plötsligt gick det jättebra och han stod en lång stund så att jag hann fotografera från alla håll och kanter :) Tokig unge och framförallt tokig pappa!

2010-11-01 | 08:53:41

Måndag

Måndag och ny vecka. Trots att Alexander somnade supertidigt igår så sov han till kvart i fem imorse :) Sen fick han vila lite till i vår säng inann det var dags för frukost vid 6. Nu tar han en förmiddagslur och jag ska fortsätta äta lite frukost. Förmiddagens projekt är att jag ska hinna med en dusch och att vi ska dammsuga efter helgens tapetsering. I eftermiddag blir det långpromenad och fix här hemma med lite bakning bland annat.


2010-11-01 | 08:46:12

Sneakpeak från fotograferingen





Här är en förhandsvisning av bilderna från vår fotografering. Igår beställde vi några för framkallning, svindyrt men förmodligen blir det fint att sätta upp på väggen här hemma :)