2011-03-31 | 09:16:13

Sjuk

Var hängig igår kväll som vanligt och vaknade med feber inatt så idag mås det inget vidare. Så jäkla trist! Vi skulle haft Johanna och Nova på besök men det fick ställas in och Alex är besviken på sin sjuka mamma :) Nu somnade han precis och jag ska försöka göra detsamma här i soffan. Ha en fin torsdag!

Vi tar en pyamasdag här hemma idag, Alex i sin nya från Lindex. Så fin!


2011-03-30 | 09:15:43

Soool!



Sol ute och för första gången på länge känner jag mig nästan pigg nu på morgonen :) Alex fick sova i vår säng även inatt från 01 och sov riktigt bra (vaknade bara 3-4 gånger) tills han vid kvart över sex satt och drog mig i öronen och då väckte vi hans pappa som fick gå upp med honom så jag fick sova lite till :)

Nu sover han lite och jag ska göra mig iordning innan vi ska ut på promenad i solen. Ikväll blir det grillpremiär här hemma! Ha en härlig onsdag!

2011-03-29 | 09:54:52

En klättrande lillkille



Alex klättrar numera precis överallt. Vi måste ta oss till Ikea och köpa en förlängning till grinden vi köpt så att den går och sätta vid trappan. Annars hinner Alex alldeles för långt upp någon dag framöver.. I eftermiddag får vi besök av Alexanders farmor och Adéle och nu ska vi strax ut på en promenad här. Inget roligt väder alls ute men det känns ändå som att våren är i antågande. Ha en fin tisdag!

2011-03-28 | 10:11:05

Måndag

Måndag och ny vecka igen,tiden går fort nu! Har haft en kanonhelg med trevlig fest i lördags och mys med familjen igår. Den här veckan ska vi fortsätta med renoveringarna här hemma, uterummet och tvättstugan står näst på tur. Det ska även inventeras på jobbet och jag ska komma igång med träningen igen om bara den här jäkla förkylningen vill ge med sig någon gång. Det blir inget Öppna förskolan idag då de har stängt utan en promenad och lite bakning står på dagens schema. Ikväll är det sen dags för hockey,Växjö mot Södertälje och vi är laddade :) Ha en fin dag!


2011-03-26 | 13:11:55

Helg!

Vi har tillbringat förmiddagen ute i solen, en kort sväng på stan och en skön promenad. Nu är det snart dags för oss att bege oss mot Växjö där jag ska på 25-årfest ikväll, skoj! Återkommer imorgon kväll när vi är hemma igen. Ha en skön helg!

Alex hälsar i sina coola brillor!




2011-03-25 | 15:26:12

TGIF!

Thank god it's friday! Och jag är piggare, jippi! Har spenderat dagen på stan, fixat en massa ärenden, hämtat paket och handlat mat. Min nya mobil och våra ringar hämtades ut, skoj :) Vi var också en sväng på bvc angående Alexanders sömn men de tycker bara att vi ska fortsätta så kommer det ordna sig. De menade att separationsfasen som han håller på att gå igenom är en av de tuffaste perioderna för barn och att det är den som spökar mest. Hoppas det stämmer! Om en stund ska jag tillbaka till stan och lämna Alex då jag och Malin ska på afterwork, himla trevligt :) Ha en härlig fredagskväll!

Duktiga killen som äter rån med stor aptit!


2011-03-24 | 13:11:40

Vårens bästa köp

Blir troligen den här overallen från Fix (Lindex). Inte för varm, den går att röra sig i och står emot vind bra. Mycket nöjda är både jag och Alex!


2011-03-24 | 11:07:12

Vår hos oss!



Imorgon skulle det bli ett bakslag i vädret men det är verkligen underbart ute idag. Alex har fortsatt med trädgårdsinspektionen idag och hann med att både äta upp krokusar, grus och en hel del gamla löv. Mums! :)

2011-03-24 | 09:34:53

Jäkla förkylning!!

Nu tänker jag gnälla för sista gången för imorgon tänker jag vakna pigg utan några som helst förkylningssymptom men fasen vad trött jag är på att vara hängig. Har haft ont i halsen i över tre veckors tid och igårkväll fick jag lätt feber ännu en gång. Alex är dunderförkyld och Henke likaså, värdelöst! Färdiggnällt :)

Idag skiner solen igen, underbart! Alex sover en liten stund och vi ska sen ut och gå en liten runda och sen tillbringa en stund ute i trädgården (får väl se hur mycket vi orkar). Sen ska den sista dörren på bottenvåningen målas ännu en gång och eventuellt tar vi en sväng till stan i eftermiddag. Ha en bra dag!

Älsklingen i pappas keps :)




2011-03-23 | 08:54:27

Sol!



Sol idag igen, så härligt då det verkligen får en att piggna till när man är urtrött på morgonen :) Alex hostade hela natten och fick sova i vår säng från 12, det gick helt okej. Han la sig på tvären och låg och drog i Henkes öron samtidigt som han sparkade på mig, galna unge!

Idag ska vi ut och promenera en massa och sen blir det lite fix i trädgården och i uterummet. Man blir så sugen på att få ordning och fint nu när vädret är bra. Ha en härlig dag!

2011-03-22 | 10:29:42

Tisdag

Vilken natt vi har haft! Alex är dunderförkyld och hostar och snorar om vartannat vilket gör att han verkligen inte kan sova. Vid halv sex hämtade jag upp vagnen till hans sovrum och la honom där i. Efter en halvtimme somnade han och sov sen i två timmar, välbehövligt! Idag är vi hemma och kurerar honom, jag målar och fixar lite samtidigt som han och jag leker titt-ut och kurragömma här hemma :) Med tanke på hur förkyld han är så är han ändå på relativt gott humör och han äter en del också faktiskt. Skönt! Det är underbart väder ute och jag har haft dörren tilll uterummet öppen sen imorse, lika varmt där som inne i huset. Det blir härligt med ett extra rum så framöver ska det renoveras och göras iordning där ute. Idag har jag smygstartat genom att måla stormlyktor och nu ska vi vattna och rensa i krukorna som står där ute. Ha en härlig dag!

Inte sån här vår i trädgården än, men snart..



2011-03-21 | 08:46:17

Ny vecka igen!

Så var det ny vecka igen och vi är hemma efter en fantastisk helg i Mölle på västkusten med bland annat en förlovning som resultat :) Vi längtade massor efter Alex så det var skönt att komma hem igår och få mysa med honom igen! Inatt startade vi med Anna Wahlgrens sova-hela-natten-metoden på riktigt så Henke har varit vaken hela natten och jag har sovit en hel del och nu har vi bytt så Henke sover på dagen och jag och Alex är uppe och röjer :) Ha en härlig måndag!

Älsklingen står och tittar på Nyhetsmorgon!


2011-03-18 | 17:57:31

Bvc-besök

Besöket hos bvc gick bra. Alex väger numera 9550 gram och är 73 cm lång så han hade skjutit iväg en hel del på framförallt längden, precis som vi misstänkte. Efter det var vi på stan och hade en trevlig eftermiddag med Johanna och Nova. Lite nytt inhandlades till Alex även idag så nu är det köpstopp den närmsta tiden! Nu ska det packas klart här och jag ska hoppa in i duschen innan vi sätter oss i bilen och styr färden mot Västervik. Återkommer på söndag kväll :) Ha en härlig helg!

Lillkillen står och hänger med sin favoritleksak, en tom våtservettsförpackning :)


2011-03-18 | 09:17:54

Vilket väder!

Massor med snö och det bara vräker ner, blä! Nu kommer strax en målare som ska kika på huset och ge oss en offert på vad det skulle kosta att måla om det. Efter det ska vi till bvc på 8-månaderskontroll för vägning och mätning av lillkillen, blir spännande! Sen väntar en sväng på stan med inhandling av lite av varje och sen lunch ihop med Johanna och Nova, som Alex har längtat :) I helgen ska vi sen iväg men jag har ingen aning om vart. Henke har planerat nåt och det enda jag har lyckats luska ut är Alex inte ska med utan han ska tillbringa helgen hos sin farmor. Första natten för mig utan honom sen han föddes, kommer nog kännas konstigt men lite skönt också :) Ha en härlig fredag!



2011-03-17 | 16:02:26

Omslagstävling

Såg att Vi föräldrar hade en omslagstävling och skickade in ett bidrag på världens sötaste Alex. Så klicka på länken och rösta på honom! :)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=43622


2011-03-17 | 12:18:01

Klättra i trappor?!

Så här hittade jag min son för en stund sen så tydligen vet Alex numera hur han ska ta sig uppför trappor, sånt räknade jag med skulle dröja ett bra tag?! Nu måste vi verkligen hitta en grind som är så bred att den går och sätta vid trappan för Ikeas grindar passar minsann inte där.


2011-03-17 | 09:08:14

Nytt i Alexanders garderob



Body, mockasiner och mössa från Lindex.

 

En ny skötväska (av mindre modell) och nya skor från Intersport såklart!

2011-03-17 | 08:29:28

Godmorgon!

Vi har haft en stökig natt men känner mig ändå hyfsat pigg idag trots förkylningen som håller mig i ett järngrepp. Tänder på gång hos Alex så han dreglar och tuggar på allt samtidigt som han gnäller en hel del, härlig stämnning det blir här hemma då :) Vi skulle varit och fikat på stan idag men pga. magsjuka hos de andra håller vi oss hemma idag och fixar och donar. Vi har en hel del tvätt att fixa med och när Alex sover middag ska jag sätta igång att börja måla innerdörrarna här hemma. Ha en bra torsdag!

En liten morgontrött men ändå klarvaken Alexander!




2011-03-16 | 09:47:48

Klättrar på allt..

Så här ser det ut här hemma hos oss just nu. Alex är precis ÖVERALLT och klättrar på saker och ting. Trillar och slår sig gör han en gång i kvarten men när han gråtit klart kämpar han vidare för att resa sig upp till stående någonstans igen. Idag gick han sina första små steg längs med soffan också, det går så galet fort med hans utveckling just nu!

 

2011-03-16 | 09:37:12

Onsdag

Onsdag och det är grått och mulet ute. Jag gick och la mig vid 21 igår så jag känner mig hyfsat pigg idag trots en stökig natt från Alex sida (som vanligt..) I eftermiddag ska vi en sväng till stan och fixa lite ärenden och ikväll ska jag ut och promenera med Malin, mysigt! Ha en bra dag!

En glad badkille!


2011-03-15 | 20:16:13

Äta jord?!

Det är precis vad vår älskling gör så när jag lyft bort honom för sjunde gången från krukväxten på golvet fick den flytta ner i källaren där han inte kommer åt den. Tokiga unge! (och givetvis var jag bara tvungen att dokumentera med kameran)




2011-03-15 | 11:24:33

Nytt till Alex


Alex gillar solglasögon, dessa beställde jag igår till honom från Lindex. Så coola!

2011-03-15 | 09:38:34

8 månader

Idag är vår älskling hela 8 månader! Grattis världens finaste kille! <3


2011-03-15 | 08:55:40

Vilken morgon

Solen skiner men här inne hos oss är stämningen knappast på topp. Henke klev på en spik(!) igår när de röjde i källaren och kan inte gå på sin fot vilket försvårade möjligheterna att jobba idag. Själv är min förkylning fortfarande kvar och jag gör vad som helst för att bli bättre snart! Alex är trött och grinig efter en natt med en massa vakentid (som vanligt) och jag la precis honom för att sova en stund. Återkommer med ett positivare inlägg lite senare :)


2011-03-14 | 15:50:52

Eftermiddag

Så var det eftermiddag och vi är hemma igen. Jag är helt slut efter ett par timmar på öppna förskolan och Alex likaså. Det var spännande med en ny grupp, många nya ansikten och det märktes att Alex trivdes kanonbra direkt när han kröp runt och klättrade med de andra barnen :) Ikväll ska Henke och Rickard riva ut vårt dassiga rum som finns i källaren, allt ska bort från golv till väggar och tak - riktigt skönt och få det gjort! Sen ska det renoveras framöver och det ska monteras in ett element innan dräneringen utvändigt ska sätta igång.


2011-03-14 | 09:24:22

Ny vecka

Ny vecka och nu ska vi banne mig bli friska! Tyckte att Alex var ännu mer förkyld imorse men efter att jag gått loss med nässugen piggnade han till så det blir en sväng till öppna förskolan i eftermiddag. Dags för ny grupp för Alex, Nyfikarna heter den så nu är han verkligen stora killen :) Ha en härlig måndag!

Vår älskade, stora kille!


2011-03-13 | 12:12:25

Akrobatiska övningar



Alex kämpar på med sina akrobatiska övningar här hemma. Han ska ställa sig upp med hjälp av allt och ett av de nya nöjena är att skjussa runt på gåstolen istället för att vara i den.

2011-03-13 | 07:10:42

Tidig morgon

Henke tog Alex inatt så jag skulle få sova lite så jag gick upp med honom nu vid 06 så att Henke får sova vidare ett par timmar. Nu tittar vi på mumintrollen på tv:n och Alex är faktiskt lite intresserad för ovanlighetens skull :) Han står i sin gåstol framför tv:n frenetiskt tuggandes på en plastfisk, haha! Snart frukosttajm för lillkillen och sen får vi se vad vi orkar med att göra idag. Härlig söndag!




2011-03-12 | 08:42:00

Sjukstuga

Alla är sjuka förutom Alex som bara är lite förkyld, så det är ju något att glädjas åt i alla fall :) Vi har varit vakna hela natten pga hostande, feber och en liten kille som gillar att vakna en gång i timmen. Henke stack precis till jobbet utan röst och jag ska försöka bädda ner mig i soffan så fort Alex vill sova lite. Det blir ingen resa till Linköping idag, så jäkla trist! Vi hade sett fram emot det hela familjen så förhoppningsvis kan vi boka in ett nytt datum så snart som möjligt..

Nu blir det tedrickande och alvedon.. Ha en fin lördag!

Alex och Vilhelm under gårdagens fika, sötnosar!



2011-03-11 | 20:38:02

Står själv

Först sätter han sig på knä och sen häver han sig upp till stående. Blir lika förvånad varje gång som han lyckas :)


2011-03-11 | 09:50:22

Fredag



Fredag och efter ytterligare en risig natt hostade Henke och jag ikapp imorse. Idag får vi besök av Clara (http://clarashempabyvagen.blogspot.com) och lille Vilhelm, så mysigt! Håller på för fullt och städar undan så att killarna kan leka lite på golvet medan vi fikar :)

Planen för helgen är att åka till Linköping imorgon efter Henkes jobb men med tanke på hur risiga vi är får vi se om det går :/ Det är ju inte kul att åka och hälsa på goda vänner och smitta ner alla. Förhoppningsvis piggnar vi till under dagen! På söndag ska vi sedan åka vidare till Norrköping och träffa fler vänner med nytillskottet lilla Ebba.

Ha en härlig helg!


2011-03-10 | 09:35:52

Bloggtorka

Vi hinner inte riktigt med bloggandet just nu. Kom hem igår och hann med att storhandla, städa och rensa lite här hemma. På kvällen kom paketet med lamporna jag beställt till hallen så nu är det näääästan klart :) Idag ska vi till öppna förskolan vid 13 och senare i eftermiddag får vi besök av Alexanders farfar och Susanne så jag slängde nyss in en blåbärspaj i ugnen. Senaste nytt i utvecklingen är att vår fina älskling ställde sig upp själv på fötterna med hjälp av att hålla sig i soffan imorse, både han och jag blev jätteförvånade när han lyckades och sen stod han upp själv i nästan en minut så nu är det väl bara en tidsfråga innan han försöker klättra upp i soffan också :) Nu vaknar lillkillen här så nu blir det fullt ös! Ha en härlig torsdag!

Fina, fina, fina du!


2011-03-08 | 15:35:53

I Växjö

Vi är i Växjö tills imorgon och har fullt upp med promenader, fika och att träffa släkt och vänner så då minskar tiden att blogga. Alex sitter nu och spelar gitarr med sin morbror medan jag vilar en stund i soffan. Ha en fantastisk tisdag så hörs vi imorgon kväll när vi är hemma igen!

Det här fina fatet, fast i ljusrosa fick följa med oss hem idag :)


2011-03-06 | 17:19:22

Vilodag

Söndag och vi har tillbringat hela dagen i soffan tittandes på alla möjliga varianter av skidåkning, skönt! Min förkylning är ungefär som innan men Alexander är bättre som tur väl är. Nu blir det en dusch här och sen en sväng till Mcdonalds för mig och brorsorna om jag får bestämma :) Trevlig kväll!

2011-03-05 | 11:08:02

Lundmyr



De här fina grejerna klickade jag hem till Alex igår från sidan http://campadre.se efter att Madde tipsat om dem http://mrsmaddy.blogg.se De hade minst 50% på en hel del kläder och jag hade gärnat klickat hem lite till men det fick räcka med de här för den här gången :)

2011-03-05 | 10:56:21

Lördag

Lördag och idag håller vi på och packar då vi åker till Växjö i eftermiddag. Ikväll ska vi på 40-årsfest och Alex ska vara hemma och mysa hos mormor. Solen skiner ute och jag blir sugen på att börja fixa i vår vildvuxna, halvdöda trädgård men det får vänta tills vi är hemma igen :) Både min och Alexanders förkylning håller i sig så vi behöver inte ens diskutera hur natten var.. Ha en fin helg!

Alex älskar Linda Bengtzings nya låt (konstigt nog!) och när vi var på Henkes jobb i veckan dansade de järnet till den :)




2011-03-04 | 20:27:07

Kryper

Kryper runt som en galning gör Alex mest hela tiden (börjar bli svår att fånga på bild) och idag har han gjort det samtidigt som han gnällt och skrikit om vartannat. Under eftermiddagen fick jag förklaringen då han blev bombförkyld och hans hosta ökade en massa så det lär bli en intressant natt :) Nu sover han i alla fall och vi äter choklad i soffan. Ha en fin fredagskväll!


2011-03-04 | 13:24:10

Grind

Igår monterade vi fast den första grinden här hemma. Alex hjälpte gärna till med monteringen men har idag mest ägnat sig åt att försöka ta sig igenom grinden vilket går sådär :) Då försöker han resa sig mot den istället, vilket inte heller går något vidare!


2011-03-04 | 10:22:38

Våren är här!

Underbart väder ute och idag är jag verkligen övertygad om att våren är här! Mitt halsont har förvärrats och i kombination med feber och snuva är jag inte på topp direkt men solen glädjer för det :) Alex sov inatt lika illa som vanligt trots att vi höll honom vakna från 13 till 19 igår. Fortsätter på samma sätt idag så kanske det ger resultat snart, skam den som ger sig! Nu sover han en sväng och jag ligger i soffan och vilar. Ha en bra fredag!


2011-03-03 | 10:46:29

Torsdag

Idag är vi en sväng på stan och fixar en massa ärenden innan vi ska till Öppna förskolan vid 13. Alex är på pappas kontor och röjer för fullt men nu blir det lunch för hans del innan vi smiter ut i solskenet igen. Ha en fin dag!


2011-03-02 | 16:12:34

Solsken



Underbart med solsken ute men vi är inne och fixar och trixar. Nu är allt i hallen nästan klart, den nya spegeln ska hämtas och sen ska lite väggord och krokar upp men snart så..  Alex sover i sin vagn, precis enligt Anna Wahlgren-schemat så förhoppningsvis blir natten bra inatt. Nu ska jag beställa lite kort för framkallning. Ha en fin kväll!


2011-03-02 | 09:45:34

Födelsedag

Idag har världens bästa sambo, pappa och älskling födelsedag och det ska vi fira hela dagen lång. Strax ska vi promenera till affären och handla lite inför kvällens middag. Ha en fin onsdag! 

Vi älskar dig!


2011-03-01 | 21:15:57

Färdigmålat

Färdigmålat och det blir kanonfint! Innan vi lägger oss ska vi sätta upp hatthyllan och sen får vi fortsätta med monteringen av speglar, tavelramar och tavlor på torsdag för imorgon är det minsann en speciell dag och då ska det inte jobbas. Henke fyller år och vi ska fira honom på bästa sätt med mys här hemma.

Inte kan man tro att den här snyggingen fyller 31 :)


2011-03-01 | 09:38:55

1 mars

1 mars idag och våren är på gång, äntligen! Idag är vi hemma då lillkillen KANSKE håller på att få vattkoppor, vart det nu kommer ifrån?! Han har fyra utslag på kroppen men enligt vårdcentralen kan det lika gärna vara något annat så vi skulle avvakta och se de närmsta dagarna. Jag ska till frisören och klippa mig i eftermiddag och ikväll ska det målas klart i hallen. Köpte en ny lampskärm och en låda för post igår som ska stå på byrån i hallen. Bilder kommer när det är klart :) Ha en fin tisdag!

Ännu en bild på sötnosen från Thailand