2010-08-30 | 16:18:13

Måndag

Idag är jag och Alex hemma och fixar lite inför kvällens resa till Växjö där vi ska stanna ett par dagar. Vi har varit ute på en promenad och nu sover Alex gott i vagnen innan det är dags att äta snart igen. Lite sömn skulle vara oerhört välbehövligt även för min del men det får vänta tills ikväll då jag vet att lillkillen vaknar när som helst. Ha en mysig måndag!

 

 


2010-08-29 | 19:33:09

Helgen

Vi har haft en mysig helg med inventering, familj på besök och en liten runda på stan igårkväll. Alex har trivts med att ha mormor och morbror på besök och har myst hela helgen.



Alex och pappa matchade varandra fint i fredags:)



Vårt fina hus som vi har besökt i helgen!


2010-08-27 | 15:26:38

Inventering och husägare

Idag jobbar Alex sin första dag på Intersport. Hittills har vi hunnit med att äta tre gånger, sova ett antal korta stunder, kräkas ner tre klädbyten, vara småtjurig och däremellan inventera ca 50 artiklar:) Vi har också varit på banken och skrivit på och fått nycklarna till vårt nya hus. Alex och jag ska nu iväg och köpa en fin blomma och sen promenera dit för att titta lite:) Får väl se om vi hinner med något mer inventerande idag, annars får det bli på söndag. Kram från oss

2010-08-25 | 20:53:54

Alex nya skor




Här är vår tuffing i sina nya skor. Lite stora men himla söta och perfekt att ha i vagnen nu när hösten har kommit till Oskarshamn. Ikväll har vi myst här hemma med varmrökt lax och nu är det dags för choklad :)

2010-08-25 | 15:56:18

Kräkunge

Vår son är en riktig liten kräkunge och idag har det visat sig, värre än någonsin. Alex inledde morgonen med att kaskadspy ner hela Henke för att sen, under tiden Henke var i duschen fortsätta spy ner mig och hela sängen :) Han har kräkts och kräkts efter varje måltid idag så det vi har tillbringat dagen med är att mata, tvätta och torka spyor. Nu hoppas vi på att det blir mindre spyor ikväll så att han får behålla lite mat och kan sova några timmar inatt i alla fall. Trevlig onsdag! :)


2010-08-24 | 14:44:07

Bvc

Idag har vi varit på Bvc på läkarundersökning. Vår lille kille börjar bli riktigt stor och jag hade inte helt fel när jag trodde att han närmade sig fem kilo i vikt. 4,9 kg väger Alex idag och är nu hela 56 cm lång. Det märks på kläder och strumpor som börjar bli för små så snart är det dags för nästa storlek :) Vi var också med Henke på jobbet ett par timmar och Alex införskaffade sig ett par nya skor, lite stora bara :) Nu är vi trötte bägge två så vi passar på att vila lite innan vi ska packa en flyttlåda och baka chokladbollar.

Mina fina killar som sover bäst tillsammans :)


2010-08-23 | 16:33:23

Första "riktiga" hemmadagen

Idag är Henke tillbaks på jobbet och Alex och jag har börjat vår hemmatillvaro på riktigt. Alexander hade en pigg natt  och har varit vaken sen femtiden imorse och har hittills idag sovit ca 20 minuter så jag tippar på att det blir en trött eftermiddag/kväll för hans del. Just nu sover han superlite överlag men det kommer säkert att ändras framöver. Under vår vakna förmiddag har vi hunnit med att testa lite leksaker :)



Saker som att borsta tänderna hann jag med att göra vid ett-tiden och frukosten fick bli en lunch istället, börjar inse vad det innebär att vara mammaledig :) Nu somnade Alex här så jag ska passa på att göra detsamma :) Ha en skön måndag! Kram från oss

2010-08-21 | 21:27:05

Lördag



Idag har Alex och jag haft sovmorgon, sen gått en lång promenad och myst i sängen tills Henke kom hem från jobbet och det var dags att börja packa flyttlådor här hemma. Det har gått riktigt bra men det är en hel del kvar och packa och rensa så det känns skönt och ha kommit igång med allt. Nu är vi tillbaks i sängen och det är matdags, igen :)

2010-08-21 | 19:28:57

Alex dygnsrytm

På nätterna älskar vår son att vara vaken och gärna grimasera och göra konstiga ljud när han inte är arg för att hans föräldrar vill sova :)



Och på dagtid så sover Alex stundtals riktigt gott :)


2010-08-20 | 21:38:02

Fredagsmys

Ikväll har vi fredagsmys med kantareller, fläskfilé, pasta och lite rödvin. Alexander har varit vaken nästan hela dagen och verkar nu vara hungrig igen så vi hoppas på lite sömn inatt. Kanske, kanske :) Tidigare idag har vi besökt elbolaget och skrivit avtal för huset och sen varit på banken och diskuterat låneupplägg. Känns konstigt att inte börja jobba nu igen när Henke börjar imorgon så jag får se till och sysselsätta mig och Alex så mycket det bara går framöver :) Morgondagen tänker vi dock spendera i sängen, vila och sömn längtar jag efter mer än något annat och förhoppningsvis Alex med. Ha en härlig helg!


2010-08-19 | 21:50:45

Harrys

Det gäller att börja i tid :) I Växjö fick KarlOskardagarna ett besök av oss och denna söta nalle fick Alexander när vi förra veckan åt lunch på Harrys i Karlskrona. Himla gott och trevligt!




2010-08-19 | 17:54:37

Bilder

Vi har haft en mysig dag med finbesök av släkten och Alex har trivts alldeles förträffligt. Nu är Henke iväg och ska jobba en sväng medan Alex och jag myser här hemma. Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:

Alexander och pappa tittar på TV




Alexander är en pigg kille, betydligt piggare än mamma och pappa:)




2010-08-18 | 22:11:19

Kräftor

Ikväll har Henke och jag myst och ätit kräftor och räkor medans Alex har sovit i sin vagn. Han har nu sovit drygt två timmar i sträck vilket nästan är rekord och som borde innebära att han kommer vara piggare än någonsin inatt. Bara och gilla läget men det vore lögn och säga att man inte längtar efter lite mer sammanhängande sömn än vad vi har just nu :) Imorgon kommer Alexanders farfar, Susanne och faster på besök. Det ser vi fram emot!

2010-08-17 | 22:04:25

Heldag



Idag har vi tillbringat dagen i Kalmar och vi kom hem för en liten stund sen. Vi har handlat en hel del till det nya huset så nu är förrådet fullt med allt från nya möbler till lampor och torktumlare. Vi längtar tills det är flyttdags! Alex har varit vaken nästan hela dagen och har nu däckat i sängen då han var helt övertrött. Förhoppningsvis håller tröttheten i sig även tills inatt så att vi får sova litegrann i alla fall :)


2010-08-16 | 12:05:13

Tidningsdags

Igår mailade vi tidningarna så att Alexander får vara med där också. VT, OT och SMP blir det så det är bara att hålla utkik framöver :)


2010-08-16 | 12:01:52

Måndag

Ny vecka, den sista som vi har ledigt tillsammans. Tiden har gått så fort! Igår var vi och kikade och mätte i det nya huset och Alex fick spana in sitt rum. Riktigt bra kommer det bli och nu längtar vi verkligen till flytten! :) Idag ska vi in till stan en runda och skriva kontrakt på lägenhetsförsäljningen, det har dragit ut på tiden så det blir skönt att få det klart. Sen ska vi även planera inför en heldag i Kalmar imorgon. Ha en härlig måndag! Kram från oss


2010-08-15 | 14:54:27

1 månad gammal

Idag är världens finaste lille kille 1 månad gammal. Grattis sötnos, vi älskar dig!


2010-08-15 | 09:30:19

Tuff natt

Sitter med en pigg och småtjurig Alex i famnen och kan summera natten som tuff. Han har ätit sex gånger sen klockan elva och varit vaken sem femtiden så nu ska jag bärja läsa in mig på tips kring vad man gör för att han ska få en lite mer sammanhängande nattsömn, och även vi:) Sen hoppas jag på nån timmes mer sömn innan det är dags och starta igång den här dagen.


2010-08-14 | 19:03:36

Farmor på besök

Idag har vi Alexanders farmor på besök, skönt med lite avlastning och trevligt med sällskapet. Vi har också varit ute på en långpromenad i den klibbiga värmen och umgåtts lite med myggen i området. Nu är det dags för tacos!


2010-08-14 | 11:18:45

Alex testar grejer

Igår tyckte Alex och pappa att det var dags att testa lite nya grejer som har stått och väntat sen ett tag innan Alex föddes. Bärselen funkade riktigt bra men babysittern var inte riktigt lika skoj :)


2010-08-14 | 07:04:33

Alexander Niklas Erik

Fick brev från skatteverket i veckan om att namnet för vår lille kille nu är klart. Här har vi Alexander Niklas Erik Södergren, världens finaste lilla kille!



2010-08-13 | 12:54:49

Fixardag

Idag har vi en fixardag här hemma. Städar, tvättar, sorterar papper och börjar planera inför höstens flytt. Ikväll får vi besök av Erik och Johanna som kommer hit och äter lite med oss, himla trevligt! Alex har hållit låda sen sex-tiden imorse och har nu somnat för en kort stund av ren utmattning så vi försöker hinna med så mycket som möjligt under tiden han sover :) Men nu vaknade han, dags för mat och blöjbyte - igen! :)




2010-08-12 | 22:46:15

4 veckor

Idag är Alex precis 4 veckor gammal och vi var på besök hos bvc. Lillkillen väger nu 4375 gram och är 53,5 cm lång. Idag insåg vi också att han börjar växa ur sina första kläder och strumpor, vår fina kille som börjar bli stor!


2010-08-12 | 22:41:05

Nyinflyttade!

Ny blogg och nu finns vi här istället. Är nu hemma efter en veckas frånvaro i Växjö och Blekinge. Har haft det riktigt bra men det känns också skönt att vara hemma igen. Här kommer lite bilder från veckan som varit:

Fem generationer: Min gammelmorfar, mormor, mamma, jag och Alexander.



Min gammelmorfar Thure, jag och Alexander.



Pappa och Alex provar ut sängar.



Alexander myser hos sin mormor.



Mormor och jag badar Alex :)



Alex tillsammans med gammelmormor och gammelmorfar.




2010-08-12 | 22:18:47

Välkommen till min nya blogg!