2011-02-28 | 09:26:56

Vecka 9

Vecka 9 redan och idag sätter vi igång med nya projekt. Alex sov katastrofalt inatt, igen! Så nu är det vi som på alla vis sätter igång med Anna Wahlgren-metoden ikväll, det kan i alla fall inte bli sämre än vad det är. Hennes dagscheman använder vi oss av redan så det handlar bara för oss om att bemöta hans vaknande på natten på annat sätt, förhoppningsvis inte så svårt! Min träning blev inte av igår då målningen av hallen tog längre tid än jag trodde så det får bli träning i eftermiddag istället. En strykning till och sen är hallen färdigmålad, det blir kanonbra! Om ett par timmar ska vi ner på stan, jag ska kika på nya taklampor till hallen och sen iväg på ett möte om framtiden, får se hur det går :) Ikväll ska vi sen göra vårfräscha skyltfönster i butiken, kul! Ha en fin måndag!

Vår lilla ligist skulle givetvis ner i resväskan när vi skulle packa upp väskorna i helgen, och han fick plats :)



2011-02-27 | 12:15:06

Söndag

Gårdagen spenderades med jobb vilket gick riktigt bra medan Alex myste med sin farmor och Åke. Kvällen var lugn och vi tittade på ett segt avsnitt av Melodifestivalen, inget vidare startfält! Idag håller vi på och målar om i hallen samtidigt som vi tittar på en massa skidor på tv:n och underhåller vår son som för tillfället sover middag :) Ikväll ska jag träna och sen blir såklart Solsidan! Ha en fin söndag!


2011-02-25 | 17:04:57

Fas?

Antar att Alex är inne i en fas igen för vi har haft en dag fylld med skrik, gråt och lite skratt däremellan. Hela veckan har varit så här och jag har trott att det berodde på tanden och tidsomställningen men börjar bli mer och mer tveksam till det nu. Han är väldigt tykännig och jag kan aldrig lämna honom själv på golvet, i gåstolen, i soffan eller vagnen utan att han börjar skrika/gråta direkt. Minst sagt kämpigt! Blev ett gnälligt inlägg här igen, ibland blir det så.. Nu har jag lyckats få honom att somna efter en halvtimmes kämpande och snart lär han vakna igen för att äta kvällsmat. Hur som helst så är det hög tid för mig att ta itu med förberedelser inför kvällens middag då vi får besök när som helst. Ha en härlig fredagskväll!

Älsklingen vägrar även att ha på sig overall numera så det får bli fleecetröja och mössa istället när vi går ut, tur att man har en varm åkpåse!


2011-02-25 | 15:00:33

Flygplanet

Det gick kanonbra att flyga med Alex, han trivdes som fisken i vattnet och här är lite av det som vi roade oss med.



2011-02-25 | 12:27:32

Fina fredag

Härligt med fredag och idag fixar vi och donar inför födelsedagsmiddag ikväll då Mona & Åke kommer på besök. Jag ska jobba imorgon och de ska passa Alex under tiden, skönt med avlastning! Nu somnade precis lillkillen och då ska jag hinna med att göra klart browniesen till ikväll, fixa lunch, bära in ved och helst dammsuga med, lycka till :) Ha en fin dag!

En härlig bild över födelsedagsbarnet vid en av poolerna på hotellet..


2011-02-24 | 21:14:18

Fantastiskt vackert

Vi kan verkligen rekommendera Khao Lak som resemål, i alla fall White sand beach där vi befann oss. Galet vackert och nästan folktomt! Här är Henke och Alex under en av våra strandpromenader.


2011-02-24 | 08:31:42

Godmorgon

Känner mig hyfsat pigg här idag trots en MASSA vakentid inatt innan Alex och Henke gick upp vid sex och jag fick sova en extra timme, välbehövligt! I eftermiddag ska vi till Öppna förskolan, det var länge sen nu så det ska bli jättekul. Ikväll är det sen dags för träningspremiär för min del. Var och köpte ett årskort igår så nu finns det inget att skylla på utan det är bara att sätta igång :) Nya träningskläder och skor införskaffades med igår, det blir nog roligare om man känner sig lite snygg också :) Ha en bra torsdag!

Vår badkille som älskar att plaska i vattnet!


2011-02-23 | 20:09:07

Kväll

Alex har somnat för länge sen och jag kom nyss hem från min kvällsfika, mysigt! Nu går vi och lägger oss och hoppas att Alex vill sova längre inatt. Ha en fin kväll!

Så här gott sov han på flygplanet på vägen till Thailand...


2011-02-23 | 07:59:29

Bilder från resan


2011-02-23 | 07:52:53

Onsdag

Onsdag och vi startade dagen vid 02.30 då Alex tyckte att det var morgon, jäkla tidsomställning! Vi har varit uppe i omgångar och nu är Henke på jobbet och jag ska försöka hinna fixa lite grejer medan lillkillen sover en kort stund i sin vagn. Ikväll ska jag iväg och fika med Malin och Louise, mysigt!

Vår lilla ligist in action



2011-02-22 | 16:44:25

Tillbaka

Äntligen tillbaka hemma hos oss igen efter en fantastisk resa. Efter ett antal timmar försening fick vi stanna ett par timmar i Stockholm inatt och åkte vid 04-snåret hem mot Oskarshamn. Då tyckte Alex att det var alldeles lagom att starta dagen så ikväll blir det en utmaning att få honom att hålla sig vaken för att komma in i rätt rutiner och tider igen. Uppdaterar mer imorgon!


2011-02-15 | 15:47:26

7 månader

Idag är vår älskling 7 månader gammal och det har vi firat med att köpa hans allra första solglasögon, bilder kommer framöver :) Internetuppkopplingen krånglar här men vi har det kanonbra och längtar inte hem det minsta! Ha en fin tisdag!

2011-02-10 | 11:58:05

Underbara Thailand!

Vi njuter av allt det bästa som Thailand har att erbjuda. Sol, fantastiska stränder, fina pooler, god mat, Singha och Chang (vi kan dock inte komma överens om vilken öl som är godast), färsk frukt, glass och framförallt en fantastiskt glad Alexander som bara älskar att vara här och tillbringa hela dagarna med en mamma och pappa som är lediga och har all tid i världen för att busa i poolen, träna krypning och mysa en himla massa.

Hotellet är en fantastiskt fin anläggning belägen mitt på stranden långt ifrån allt från bilvägar till enträgna försäljare och vi njuter av skuggan under parasollen vid en av poolerna eller den goda maten på någon av restaurangerna. Nu blir det ett glas vin på terassen med havsutsikt innan vi ska bege oss ut för att äta lite igen :) Ha en fantastisk kväll!


2011-02-07 | 14:47:07

Framme

Så var vi framme efter en intressant resa hit. Så fort vi klev på planet igår kväll blev Alex grinig och ville sova, sagt och gjort så somnade han fem minuter innan planet lyfte och fortsatte sova fram till ca 23.30. Då vaknade han och var både pigg och arg vilket resulterade i ett par timmar då han krävde att bli runtburen runt hela planet. Vid 02 somnade han om och då var det vi som inte kunde sova istället. Jag sov ingenting inatt och Henke bara ett par timmar så vi är sådär lagom trötta nu när klockan är 20.45 här och Alex tror att det är mitt på eftermiddagen. Vi kämpar med att hålla oss vakna till efter 00 så att vi förhoppningsvis ska få sova lite ordentligt då. Hotellet är kanonfint, det absolut finaste vi bott på så det känns grymt bra! Villan är liten och mysig med all komfort man kan tänka sig och på hotellanläggningen finns precis allt, så skönt. Ha en fin vecka!



2011-02-04 | 14:50:03

I Sthlm

Nu är vi i Stockholm och njuter av ledigheten. Idag har vi varit och handlat grejer till Alex på Babyproffsen för att sen ta en sväng i Kista galleria och handla lite till mig och Henke :) Om en liten stund är det baddags för oss, de har en privat pool på hotellet som vi har bokat så det blir nog himla mysigt! Ikväll ska vi ut och äta tapas och dricka vin med Erik, Lina, Mona & Åke och imorgon blir det en dag på stan. Fullt upp är det här med andra ord :) Ha en trevlig fredag!

Alex sover gott i sin nya sulkyvagn, den åker med till Thailand!


2011-02-02 | 19:47:00

Avokadoälskare



Precis som sin mamma :)

2011-02-02 | 10:18:16

Köra bil



Under ett av alla stopp i söndags då Alex var urarg i bilen fick han hoppa fram till Henke i framsätet och kastade sig omedelbart mot ratten. Mycket nöjd var han när han fick sitta där och dra i den en stund, tokiga unge!

2011-02-02 | 09:26:30

Sista dagen hemma

Sista dagen hemma innan vi åker till Stockholm och sen vidare till Thailand så idag är det verkligen fullt upp. Allt ska packas och det är verkligen så himla mycket grejer som ska med. Alexanders saker står för 3/4 men jag börjar ändå oroa mig för övervikt på nedresan så vi får försöka provväga väskorna ikväll när de är färdigpackade. Alex somnade precis i sin nya vagn så nu ska jag försöka vara dundereffektiv medan han sover! Ha en fin dag!

 

2011-02-01 | 09:08:56

Tisdag



Tisdag och förkylningen håller oss i sitt grepp men huvudsaken är att vi är bra när det är dags att flyga till Thailand. Alex har haft en okej natt då vi lyckades undvika att ge honom mat, 2 av 10 nätter har han ätit den senaste tiden så det går åt rätt håll!

I eftermiddag är det dags för sista vaccinationen för Alexander innan resan, inget skoj alls men välbehövligt. Efter det ska vi ta en snabb runda på stan och bland annat växla pengar inför resan. Ikväll får vi besök av Rickard som ska jobba hos Henke närmsta två månaderna och ska bo hos oss medan vi är bortresta. Ha en bra dag!