2010-10-31 | 20:19:13

Helgen som gått..

Vi har tapetserat hela helgen, är inte riktigt klara än då vi väntar på att vår kamin ska installeras men än så länge känns det bra :)

Så här såg det ut när vi startade igårkväll.



En bild på en del av vårt nya vardagsrum (taget med blixt, ser lite annorlunda ut i dagsljus)



Vi har även varit ute och promenerat en del i det sköna höstvädret och insåg att Alex håller på att växa ur sin liggdel. Det blir att byta till sittdelen i veckan då han knappt såg bekväm ut längre men sen somnade han ändå :)

Vår STORA kille som vid 3 månader vuxit ut liggdelen (galet!)



Att dra bak klockan inatt gillade inte Alex så vid klockan fem fick vi gå upp imorse (sex i vanliga fall). Har ikväll gjort allt vi kan för att hålla honom vaken så länge som möjligt men vid kvart i sju somnade han stående i min famn så då var det bara att gå upp och lägga honom i sin säng :) Nu ska vi se på Ensam mamma söker. Ha en mysig söndagskväll!

2010-10-30 | 14:16:12

Tummen



Vår älskade lilla skitunge har övergått från att suga på händerna till att välja tummen, inte något populärt hos oss. Jag är rädd att det blir jätteproblem att få honom att sluta när han blir större så varje gång tummen är i munnen puttar vi ut den och stoppar in nappen istället. Men så fort han ligger lite själv så puttar han ut nappen och trycker in tummen igen. Att det är ganska sött ska ju faktiskt tilläggas, men det ska vänjas bort :)

2010-10-30 | 12:22:32

Lördag

Idag myser Alex och jag i soffan, igen :) Har precis sovit en timme ihop då vi är lite trötta efter kvällens besök som var supertrevligt som vanligt. Farmor tog Alex imorse så vi sov en timme extra, väldigt skönt och välbehövligt. Nu ska först Alexander äta, sen är det dags för fika för min del. Efter det blir det att maskera i vardagsrummet för ikväll ska vi tapetsera, äntligen! En flaska champagne ligger också i kylen och väntar på att Henke kommer hem från jobbet :) Ha en mysig lördag!

 


2010-10-29 | 16:13:39

Fredagsfix



Nu är vi hemma från stan och Alex har ätit (ytterligare!) en gång :) Vi fixar och donar och har städat undan lite här hemma och nu ska vi baka kladdkaka här inann vi får besök av Mona & Åke vilket Alexander och vi andra ser fram emot. Sen blir det god mat, vin och fredagsmys här hemma ikväll.

2010-10-29 | 10:40:23

Rullar från sida till sida



Igår rullade Alex för första gången på riktigt när han låg på plant underlag. Från rygg till ena sidan, tillbaka och sen rullade han till andra sidan. Till mage tar han sig inte eftersom att han inte gillar att ligga så så det lär dröja. Efter en stund då han rullat fram och tillbaka ett tiotal gånger var han helt yr och somnade direkt i min famn när jag tog upp honom :)

2010-10-29 | 10:21:09

Godmorgon

Ny dag och äntligen fredag, känns härligt trots att man inte jobbar :) Håller på och röjer här hemma för i eftermiddag får vi besök av Alex farmor och Åke som stannar över natten, ska bli jättetrevligt. Innan dess ska vi gå till stan och äta lunch med fina Eva och Tiina. Så nu måste vi göra oss iordning. Ha en bra fredag!

Vår morgonpigga kille för ett par timmar sen..


2010-10-28 | 17:52:58

Mönster

Alex älskar mönster av alla möjliga varianter. Hos hans mormor var det en prickig filt som distraherade honom fullkomligt och här hemma är det allt från filtar till tavlor och idag även min mönstrade kofta som distraherar :) Nu är det dags för kvällsmat för Alex del följt av bad och sen sängen. Henke jobbar tills 21.30 så för min del blir det tv-tittande och middag i soffan. Ha en mysig torsdagskväll!


2010-10-28 | 14:39:36

Tv-tittande



Häromdagen agerade tv:n barnvakt en stund och Alex var mer fokuserad än någonsin på Nyheterna :)

2010-10-28 | 09:52:54

Torsdag!

Är mycket piggare idag då Alex dels sov bättre inatt + att Henke tog honom på morgonen så jag gick inte upp förrän klockan åtta :) Nu håller vi på och bakar här hemma. Mer muffins blir det, igår med blåbär och idag med äpple och dajm. De ska vara basen till cupcakes som vi ska bjuda på under dopet, blir nog himla gott.

Så här fin blev vår fototapet när den kom upp på väggen igår kväll.


2010-10-27 | 16:56:22

Så trött..



Efter gnället kom tröttheten och lillkillen sover som en stock. Är rädd att det är sjukdom på gång då han inte brukar sova mer än en timme totalt under dagarna och det har blivit betydligt mer nu i eftermiddag. Får hoppas att han vaknar snart och är pigg och glad igen :)

2010-10-27 | 14:41:06

Bättre humör

Nu är vi på bättre humör här hemma. Alex grinade och åt om vartannat hela förmiddagen men sen somnade han faktiskt i en halvtimme och är nu betydligt gladare och piggare igen, skönt! Jag har hunnit tvätta, laga lunch, diska och baka muffins men ännu inte kommit ur pyamasen :) Vår fototapet har kommit så ikväll är det tapetseringsdags i matsalsdelen här hemma, blir förhoppningsvis grymt bra!

Vår duktiga kille i barnstolen här hemma (bild från igår), nu behövs bara en kräkhandduk som rygg/sido-stöd och han sitter utan problem.



2010-10-27 | 10:03:43

Ny jacka till Alex


Fyndade en supercool jacka till Alex hos H&M, väldigt stor nu men han växer i den om ett antal månader, någonstans kring nästa höst :)

2010-10-27 | 09:59:49

Trött, tröttare, tröttast..

Jag är så fruktansvärt trött. Trodde jag hade vant mig vid lite sömn men de senaste dagarna har det känts som att kroppen säger ifrån ordentligt efter all brist på sömn de senaste månaderna. Alex verkar känna av detta och är grinig, hängig och trött han med men sova tänker han givetvis inte göra :) För min del blir det pyamas och soffhäng hela dagen idag. Alex tränar i babygymmet halvskrikandes men han är i alla fall påklädd :) Ikväll ska vi ha onsdagsmys med god mat och ett glas vin, det förtjänar vi! Ha en skön onsdag!

Åh vad vi älskar den här lilla killen.. Han är värd sömnbristen tio gånger om men ibland får man gnälla lite :)


2010-10-26 | 17:52:45

Trevlig dag

Vi har haft en mysig dag med besök på Öppna förskolan, varit och beställtt kamin till vardagsrummet och sen en kort sväng på stan.

En arg Alex i babysitter på Öppna förskolan, inte kul att vara fastspänd :)


2010-10-26 | 17:38:45

Kan när han vill

Alex avskyr att träna ryggen genom att ligga på magen och brukar bara skrika och ge upp. Då och då lyckas han dock när han ligger på Henkes bröst, till exempel igår :) Han kan när han vill vår lilla kille!


2010-10-26 | 10:56:48

Dregglisar

Alex är en riktig kräkunge så dregglisar (scarfar) i massor är ett måste hemma hos oss. Jag har beställt en massa på http://www.oapip.se där de har kanonfina grejer. Här är ett axplock av de han har :)


2010-10-26 | 09:10:22

Ny dag, nya tag

Alex tyckte att sova var överskattat inatt så när sotaren kom vid sju imorse för att borra efter kanaler till vår kamin som ska installeras så var vi allt annat än pigga. Nu ska han strax äta frukost nummer två innan vi ska dammsuga och städa upp här hemma. I eftermiddag blir det sen öppna förskolan. Ha en fin tisdag!

Alex sitter i pappas knä vid bordet under frukosten i helgen..


2010-10-25 | 20:35:51

Måndag

Måndagen är snart slut och vi ligger i soffan och tittar på Biggest Looser. Idag har vi rensat i källaren och Henke har varit på tippen och slängt en massa skräp, så skönt! Vi har också varit hos fotografen, en intressant upplevelse :) Alex spydde ner fårskinnsfällen fotografen tyckte han skulle ligga på så det blev lite andra varianter få foton. Det ska bli spännande och se när vi får tillgång till de digitala bilderna senare i veckan. Imorgon är det dags för ett besök på öppna förskolan igen med babysång och fika vilket ska bli kul. Ha en skön kväll!


2010-10-25 | 20:28:44

Alex nya mössa

Så fin är Alex i sin nya mössa :)


2010-10-25 | 20:24:28

Bilder från helgen

Det snöade en hel del på vägen..



Myser hos pappa på Ullared



Mammamys på snabbmatsställe



Vi träffade Bettan och åt god lunch..



Satt på pappas axlar på hotellet :)



Fika med Edit och Maja och Alex passade på att charma tjejerna


2010-10-25 | 11:00:56

Hinner inte blogga

Nej så är det faktiskt. Igår kom vi hem från vår lilla resa med en fullproppad bil som skulle packas upp och vi håller fortfarande på. Nu badar Alex med sin pappa och sen är det min tur för dusch, Alex ska äta, vi ska äta lunch och sen ska vi iväg på fotografering. Kan bli intressant :) Ikväll blir det ett inlägg med bilder. Ha en bra måndag!

2010-10-21 | 18:35:39

Trevlig kväll

Nu har Alex precis ätit kvällsmat och efter lite vila är det dags för pyamasbyte och sömn för hans del. Vi har packat och fixat under eftermiddagen och varit ute på en promenad i höstsolen. Nu ser vi fram emot Ullared imorgon, undra om det är jag eller Alex som kommer sova sämst inatt? Jag måste ju fundera på alla fynd som ska göras :) Ha en härlig torsdagskväll!

Fick bli klädbyte (igen!) efter en kräkolycka, Alex i nya byxor i strl 68. Nästan små, herregud vad han växer ur kläder. Blir att köpa i strl 74 framöver för han har en del kläder i 68 om man säger så..


2010-10-21 | 14:15:44

Premiär



Idag fick Alex sitta i barnstolen med en kudde som stöd och det gick kanonbra! Först var han lite gnällig och skeptisk men helt plötsligt blev han hur nöjd som helst och satt och tittade när jag vek tvätt. Nu ska vi träna lite på att sitta i stolen varje dag framöver.

2010-10-21 | 12:13:44

Tunnhårig



Håret skavs av här hemma i en väldig fart. Henke förslog trimmern för att få ordning på Alex kalufs, jag tycker han är ursöt. Han ser ut som en liten munk :)

2010-10-21 | 10:48:47

Alex

Alexander har ätit tre gånger idag och sitter nu i soffan och pratar och "skriker" på mig och tv:n medan jag fixar här hemma. Han är grymt mycket piggare idag vilket känns jätteskönt så förhoppningsvis sover han bättre inatt igen för imorgon ska vi upp tidigt. Ullared är det nämligen dags för. Jag längtar lika mycket som Henke hoppas att det ska vara strejk på varuhuset så att det hålls stängt :) Men han har varit iväg och bytt till vinterdäck nu på morgonen så vi är laddade för helgen. Efter Ullared fortsätter vi till Göteborg där vi ska spendera två nätter på hotell. Shopping och umgänge med söta vänner står på schemat under resten av helgen.


2010-10-21 | 10:41:36

Torsdag

Snö ute imorse, så mysigt! Jag älskar vintern och ser så fram emot julen. Om vi sovit något inatt? Nej, inte direkt, Alex sov alldeles för mycket på dagen igår vilket resulterade i en katastrofal natt där han vaknade vid två och i princip var vaken sen dess från och till.

Bilder från vårt sovrumsfönster imorse


2010-10-20 | 15:02:25

Tröttis



Sen maten vid tio har Alex sovit och halvslumrat hela dagen. Han åt nu igen vid två och somnade direkt när maten var slut och sover nu gott igen. Han tog till och med tag i filten som låg över hans ben och drog upp den över sig :) Det måste vara vaccinationen sen igår som talar så jag hoppas verkligen han piggnar till snart. Det är ovant med att ha honom sovande så jag vet knappt vad jag ska hitta på, blir nog lite bakning om en stund och att jaga hantverkare via telefon, skoj sysselsättning :)

2010-10-20 | 11:19:01

Intersport mini Club

Henke har hittat sin gamla t-shirt som han hade som liten och givetvis fick Alex testa den. Det lär bli en hel del mer Intersport-kläder framöver hos den här lilla killen :) 


2010-10-20 | 11:15:20

Nya inköp



Alex växer som det knakar och det är superkul och handla nya kläder till honom hela tiden. Roligare än att handla till en själv till och med :) På fredag ska vi till Ullared och då lär det bli fler inköp men de här två klickade jag hem från Lindex rea nyss. Mycket marinblått och randigt blir det till vår lilla kille framöver.

2010-10-20 | 11:03:58

Godmorgon



Håll i hatten. Inatt sov Alex från 19 till 23 då han fick lite mat. Sen sov han till klockan 07 på morgonen!! Givetvis vaknade jag ett tiotal gånger för att kolla så att han andades :) Är ovant att han inte vaknar hela tiden utan verkligen sover. Så nu hoppas vi på likadant ikväll igen, man kan ju alltid drömma :) Vi fixar här hemma idag. Tvättar en massa kräkkläder, rensar i källaren och ska snart laga mat. Det märks att han är hängig sen sprutorna då han sover en förmiddagslur nu vilket han oftast inte gör så jag passar på och hinna med så mycket som möjligt under tiden.

2010-10-19 | 21:25:00

Sen kväll..

Alex somnade vid sjutiden men vaknar från och till hela tiden. Det är troligtvis sprutorna som spökar :/ De sa på bvc att han troligtvis skulle bli hängig närmsta dygnen så det är väl bara och ställa in sig på det. Henke har fortfarande inte kommit hem då han är på styrelsemöte efter jobbet så vi längtar efter honom bägge två. Dagtid är det mig Alex vill vara hos när han är trött, ledsen eller hängig men på nätterna är det pappa som gäller så då är det deras mystid. Nu blir det Desperate housewifes och sen sängen.

Vår myskille tidigare ikväll.. (ligga på sidan och tugga på händerna är populärt)


2010-10-19 | 16:28:44

Sprutor och sång

Nu är vi hemkomna från en heldag med bvc-besök och besök på Öppna Förskolan. Alex väger numera 6670 gram och är 62,5 cm lång. Så det är inget konstigt att storlek 68 börjar passa :) Han fick två sprutor och var kanonduktig, skrek en hel del men lugnade sig snabbt och har sen dess bara varit lite tröttare än vanligt. Som tur väl var så var Henke inte med på besöket för då hade han troligtvis svimmat :) (Henke, inte Alex)

I eftermiddags var vi sen på Öppna förskolan där det stog babysång på schemat. Alex sjöng högst av alla med sina "fågelljud" tills han kom på att han var hungrig och ville äta istället :) Nästa vecka ska det även pysslas en del, ska bli skoj!

I väntrummet på bvc..



Inte kul och vänta längre.


2010-10-19 | 09:31:50

Höstmorgon

Idag fick jag lite sovmorgon till halv åtta då Henke gick upp med Alexander vid kvart över sex och åt frukost innan han åkte till jobbet, så skönt! Sen åt Alex massor med mat och spydde upp allting över mig och soffan så nu har han redan avverkat tre klädbyten idag. Vi hoppas verkligen kräkandet minskar snart då det är tröttsamt och aldrig veta hur mycket mat han får i sig och när han ska äta nästa gång eftersom han kräker så mycket :/ Sen blir det ju en del tvätt också så det är tur att vi har massor med kläder i strl 62 och även 68 som vi började använda idag, passade faktiskt jättebra. Nu ska vi iväg till bvc, jag ska på cellprovskontroll och för Alex del så är det dags för 3-månaderskontroll med vaccination. Hoppas han inte får alltför ont av sprutorna :/ Efter det ska vi äta lunch på stan och sen är det dags för premiär på Öppna förskolan. En fullspäckad tisdag med andra ord :) Ha en fin dag i höstvädret!



2010-10-18 | 17:21:13

Världens finaste

Vår lilla kille har varit lite gnällig idag efter besöket på föräldragruppen där han höll låda högst av alla, han blir mer och mer lik sina föräldrar :) Men nu leker han i babygymmet efter tredje klädbytet sen i förmiddags och jag fixar och donar efter målningen igår. Ikväll blir det Biggest Looser på tv:n och tapetbeställning på schemat. Ha en skön kväll!


2010-10-18 | 15:47:13

Kyla

Nu är det kallt ute så vi är i full färd med att klä på oss ordentligt varje gång vi ska ut. Nästa grej på inköpslistan är en varm åkpåse till Alexander då det inte dröjer speciellt länge innan han vuxit ur liggdelen till vagnen.

 

2010-10-18 | 15:45:12

Nackträning

Helgens nackträning gick faktiskt riktigt bra och helt plötsligt verkade Alex få in tekniken då han lyckades höja huvudet betydligt mer än han gjort tidigare. Att han låg på pappas bröst under träningen kan ha hjälpt till och han lyckades hålla upp huvudet riktigt länge innan han började skrika argt och gav upp :)




2010-10-18 | 14:03:09

Fokus

Under helgen som gått har vi varit riktigt effektiva med renoveringen här hemma och vi har hunnit med att både måla källartrappan, måla om i matsalsdelen och att byta handtag på köksluckorna. Riktigt bra blev det! Nästa projekt är att tapetsera vardagsrummet så idag beställde vi tapeter och vi ska även få upp en fototapet i matsalsdelen. Jag kan avslöja att det blir mörka färger men troligen riktigt bra så det ska bli kul att ta tag i de bitarna. Alex tillbringade en liten del av helgen framför tv:n, en bra barnvakt för stunder lite då och då :)


2010-10-18 | 13:57:26

I helgen..

I helgen testade vi med smakportioner för Alex, potatis mosad med mjölkersättning blev det. Han åt faktiskt litegrann och såg väldigt förvånad ut innan vi gav han nappflaskan som vanligt. Jag testade nyss med samma sak men idag resulterade det i en kaskadspya så vi tar ett nytt försök vid nästa måltid :)


2010-10-18 | 09:00:09

Ny vecka

Måndag och ny vecka, IGEN, tiden går fort nu. Idag ska vi iväg på föräldragrupp, första gången efter förlossningen så det ska bli jättekul och se de andras bebisar :) Alex startade morgonen med att bajsa ner sig ordentligt så efter ytterligare ett ombyte sitter han nu och tittar på Nyhetsmorgon. Igår började han att uppskatta tv:n och dess färger och sitter och "pratar" och viftar med armar och ben framför skärmen, himla bra när man behöver hinna med att göra lite grejer eftersom han inte sover speciellt mycket på dagarna :) Nu ska han strax äta frukost nr 2 och sen är det dags för oss att bege oss. Ha en bra måndag!

Vår glada skitunge just nu :)

 

2010-10-16 | 10:17:12

Helg!

Äntligen helg och imorgon är Henke ledig, jippi! Vi ska hinna med att måla vår nyslipade trappa i helgen och även att måla väggarna i matrumsdelen. Och sen såklart vara lite lediga med :) Nu ska Alex snart äta lite och sen ska vi ut på promenad och beställa tapeter till vardagsrummet, så fina har vi hittat! Ha nu en härlig helg!

Vår söta kräkunge på pappas jobb, alltid något hängande i mungipan :)


2010-10-15 | 16:12:22

Fredagsmys

Kanonväder ute och vi är trots det inne och myser. Jag är helt slut idag efter ännu en orolig natt från Alex sida och han är minst lika trött här. Han har sovit korta stunder hela eftermiddagen och nyss somnade han mitt i maten :) Nu ska jag i alla fall ge mig på att byta handtag på våra köksluckor vilket blir kanonbra. Efter det blir det en dusch och lite fix inför kvällens middag, fläskfilé, kantareller, grädde och färsk pasta = Henkes favoriträtt så han lär bli nöjd. Sen kommer jag förmodligen somna mitt i Idol, precis som Alex :) Ha en härlig fredagskväll!

Nackträningen var jobbig, Alex har vilat istället..



Glad och pigg för en stund :)



Och sen supertrött igen
..

2010-10-15 | 08:35:02

3 månader!

Idag är vår älskling 3 månader, vi som tycker att vi har haft honom hur länge som helst :) Imorgon ska vi börja med lite banan, kan bli spännande och se hur han reagerar på "riktig mat". Nu ska han äta frukost nr 2.


2010-10-14 | 14:23:24

Ny mössa



Klickade precis hem en vintermössa till Alex, så fin! Nu ska vi äta lite bägge två och sen gå en sväng till stan. Vi ska leta ljusslingor, hämta ut ett paket med grejer som vi beställt och kolla om min vinterjacka kommit till Intersport. Ha en härlig eftermiddag i höstsolen!

2010-10-14 | 13:37:30

Musik

Alexander har fått en cd-box av sin gammelmormor och gammelmorfar och denna passade vi på att lyssna på idag. Alex njöt och var jätteglad under första sången. Sen började han gallskrika så stängde av, frågan är om det var musiken eller något annat?:) Vi försöker imorgon igen!


2010-10-14 | 12:45:05

Höst i trädgården



Och så här fina blev våra höstpyntade fat med doftljus, löv i olika färger och nypon från trädgården.


2010-10-14 | 12:34:59

Stora framsteg

Så här nöjd och förvånad såg vår lilla kille ut igårkväll när han spottat ut nappen och sen använt sin hand för att trycka in den igen, stora framsteg här hemma :) Två gånger till idag har han gjort likadant och han blir lika förvånad varje gång. Det gäller dock att han har något (en dreggelscarf eller liknande) som stoppar nappen så att den ligger kvar på bröstet. Himla stolta är hans föräldrar just nu :)




2010-10-14 | 09:12:42

Torsdag

Idag är det riktigt höstväder ute och vi sitter nu och äter frukost (eller jag äter och Alex som precis ätit klart sitter nu och tuggar på sin hand, himla spännande måste det vara). Hade en supermysig kväll igår med tjejerna, tack för de fina blommorna! Idag ska jag och Alex ge oss ut i trädgården och plocka löv och bär till våra höstarrangemang som vi ska fixa idag. Älskar hösten då man kan ha tända ljus överallt! Vi ska även gå igenom julpyntet för lite ljusslingor kan man faktiskt plocka fram nu :) Tomtarna har jag lovat Henke och vänta med någon månad till dock :)


2010-10-13 | 16:47:52

Fix inför kvällen

Nu ska det lagas mat här, plockas undan, Alex ska matas och badas och sen kommer Malin och Louise på middag. Himla trevligt! Alex förkylning blir värre på kvällarna så nu är han gnälligare än någonsin :/ Hoppas verkligen att han blir bättre imorgon. Trevlig kväll från oss!

Bild tagen för en stund sen (innan Alex kom på att han var förkyld :/)


2010-10-13 | 12:07:44

Dusch

Alex gillar nu även att duscha så igårkväll blev det en dusch istället för ett bad. Det hjälpte honom att andas lite lättare occh hostan minskade faktiskt. Nu är det dags för oss att sätta upp tavlor på övervåningen, Alex är laddad för uppdraget :)


2010-10-13 | 08:31:10

Nyfiken och bestämd



Alexander är en nyfiken och bestämd liten kille som just nu bara vill sitta upp i soffan så att han ser så mycket som möjligt. Magläge är urtråkigt och babygymmet och babysittern fungerar i max 10 minuter så nu får han som han vill. Vi får väl se hur det går när han ska försöka ta sig iväg, då är det slut på att sitta i soffan :)

2010-10-13 | 08:13:21

Oj, oj, oj..

Vilken natt det blev. Alex är ju fortfarande förkyld vilket bland annat märks på hur lite han äter :/ Nätterna blir då därefter eftersom att han vaknar och är småhungrig så inatt har det inte blivit mycket sömn för varken mig eller Henke. Nu är lillkillen i alla fall överlycklig över att vara uppe och han har redan hunnit med att äta frukost. Nu är det min tur för frukost och tidning innan han och jag startar igång den här dagen på riktigt :) Idag blir det bland annat pyssel och fix här hemma och ikväll kommer mina fina jobbarkompisar på middag!


2010-10-12 | 16:29:55

Vår badkille

Alex älskar att bada och nu när han är förkyld försöker vi göra det så ofta vi kan så ikväll blir det ett nytt dopp :) Så här mysigt hade han det igår när det var dags för bad ihop med pappa.


2010-10-12 | 14:59:08

Hemmadag

Alex hosta är inte alls bättre så idag håller vi oss hemma och myser i soffan. Samtidigt har vi hunnit med att beställa lite kort för framkallning, att beställa nya handtag till köksluckorna och att baka kladdkaka och chokladbollar. Ikväll blir det fotbollskväll här hemma så nu ska vi börja lite inför det genom att röja här hemma.


2010-10-12 | 09:15:46

Växjöbesök

Den senaste veckan har vi varit i Växjö på besök och hunnit med en hel del trots Alex förkylning.

Alex myser med morbror Niklas.



Vi var och fikade med Katte och Lina och Alex gosar i Kattes famn.



Lite pyamasmys hos mamma.



Alexander var redo för en runda på stan.



Fick ligga en stund på köksmattan när det lagades mat :)



Vi var i skogen och plockade svamp, Alex myste hos morfar och pekade ut vart kantarellerna fanns så att jag kunde plocka dem :)



När vi kom hem skulle svampen rensas, Alexander tittade mest :)



Alex skojar och leker med gammelmorfar.



2010-10-12 | 08:05:10

Tappar hår



Alexander tappar mer och mer hår och snart finns det bara kvar i pannan och i nacken. Sådan far, sådan son :)

2010-10-12 | 08:03:27

Tisdag morgon



Så här glad är vår lilla förkylda kille just nu. Det värmer då han varit riktigt hängig sen i fredags och hans hosta snarare blir värre än bättre så idag blir det ett samtal till bvc. Sen ska vi ut på en liten promenad i höstsolen och efter det bara vara hemma och mysa :) Ikväll är det fotbollskväll hemma hos oss!

2010-10-11 | 18:54:45

Imorgon så..

Vi kom hem från Växjö igår och på kvällen kom även Henke hem från Berlin. Idag har vi hemmamysdag alla tre och hinner inte med att blogga :) Det får bli imorgon helt enkelt. Då kommer inlägg och bilder från veckan som gått. Ha en härlig måndagkväll! Kram från oss

 

2010-10-06 | 08:35:08

I Växjö

Nu är jag och Alex i Växjö och hälsar på. Efter fem dagar med riktigt bra rutiner med både mat och sömn blev det bakslag inatt då Alex tyckte att det var dags att gå upp vid tolv?! Efter det var han vaken en gång i halvtimmen så det har inte blivit mycket sömn för någon av oss. Han saknar sin pappa, precis som jag :)

Nu ska jag äta frukost och se om han vill sova lite efter det, i sådana fall lägger jag mig med och sover lite. Ha en bra onsdag!


2010-10-04 | 19:47:27

Händer



Alex nya favoritsysselsättning är att äta på sina händer och gärna försöka få in bägge händerna i munnen samtidigt, himla skoj :) Nu myser vi i soffan här hemma och njuter av måndagskvällen.


2010-10-04 | 13:36:03

Stora killen!

Nu har vi varit på bvc och Alex väger numera 6270 gram, längden var densamma som förra gången = 60 cm så det är på bredden han växt de senaste veckorna. Mysigt med lite hull :)

Så nöjd i pyamas imorse..



Inte lika roligt och ta på sig vanliga kläder :)


2010-10-04 | 09:30:37

Soffmys

Av någon anledning så somnar Henke och Alex så fort de lägger sig i soffan ihop. Här är två nya sovbilder från helgen:)




2010-10-04 | 09:03:44

Idag

Måndag och ny vecka och idag ska vi till bvc och väga Alex och även gå en promenad i höstvädret. I eftermiddag får vi besök av Alex mormor som stannar över natten och imorgon är det dags för oss att åka till Växjö då Henke ska på konferens i Berlin under resten av veckan. Vi stannar i Växjö tills på söndag, det ska bli mysigt och träffa familj och kompisar hemma igen!

Alex myser i vagnen


2010-10-04 | 09:00:32

Helgen som varit

I helgen har vi fixat en massa i huset och i trädgården. Vi hade igår besök av Alex farfar och Susanne, och fick hjälp med både barnpassning och lite snickararbete. Jättetrevligt! Alex var också med ute i trädgården och hjälpte pappa att röja på berget genom att sitta i bärselen medan jag klippte gräset. Det gäller att vara så effektiva som möjligt :)

Bilder från helgens nackträning


2010-10-02 | 11:14:35

Helgmys

Alex tog idag sovmorgon efter att ha varit vaken en del inatt så vi gick inte upp förrän klockan nio idag, det ni! :) Nu ligger vi i soffan och myser med nyhetsmorgon på tv:n innan vi ska ta tag i den här dagen. Henke jobbar men i eftermiddag ska vi göra klart i tvättstugan och fortsätta med trapprenoveringen här hemma. Riktigt bra blir det!


2010-10-01 | 15:18:26

Fredag!

Idag har vi varit och skrivit på överlåtelseavtal för vår lägenhet så nu är äntligen allt klart med den. Riktigt skönt! Vi har huset fullt med hantverkare som löser badrum och tv:n så nu börjar äntligen en del bli klart. Ikväll blir det lite firande för att lägenhetsförsäljningen är klar så nu ska jag och Alex gå iväg och handla lite. Ha en mysig fredag!