2010-12-31 | 09:49:07

Gott nytt år!

Det i vårt liv mest händelserika året någonsin är helt klart 2010. Året började med att jag var precis i början av en graviditet och mådde fruktansvärt illa, länge, länge, länge. I januari tog jag samtidigt min lärarexamen efter många års studier, oerhört efterlängtat! I mars fyllde Henke sen 30 år vilket firades ordentligt på flera vis. I slutet av månaden åkte vi till New York och lillen i magen hängde givetvis med :) Månaderna gick och i juni skrev vi på köpekontraktet för vårt första hus som vi flyttade in i under september månad. Under sommaren hände dock den största händelsen under året som har förändrat vårt liv för alltid, vår älskade Alexander föddes den 15 juli i rekordvärmen som då rådde. Hösten har varit hektisk, fantastisk, jobbig, underbar och utmattande på många vis men är trots det den bästa perioden hittills i vårt liv och vi är så lyckliga över vår fantastiska lilla kille. 2011 kan aldrig toppa det här året men vi ser fram emot det med stor tillförsikt. Alex ska lära sig gå, lära sig prata, vi åker till Thailand i februari och mycket, mycket mer lär hända. Gott nytt år!



2010-12-30 | 16:27:46

Sungarden Kantary Beach resort & villas



För andra gången har vi bokat om vår resa till Thailand då vi hittade ett ännu bättre hotell i Khao Lak så nu bär det istället av den 6:e februari från Arlanda. Vi har bokat en privat 3-rumsvilla med kök (för Alexanders mat och liknande) och hela anläggningen är nybyggd 2010. Hotellet ligger precis vid stranden som ni ser på bilden och det ligger en bra bit från andra anläggningar och bycentrumet, precis som vi ville ha det!

2010-12-30 | 14:57:45

Sådan far, sådan son..

Henke kan somna i precis vilken ställning som helst och numera (då och då ska tilläggas) kan även Alexander detta :) Häromdagen fick jag plocka honom ur hoppgungan då han hade somnat hängandes, vår sötnos!


2010-12-30 | 11:52:11

Bättre humör

Så, idag är vi på bättre humör igen :) Bilen är fortfarande på reparation och de vet inte vad felet är(!) så det blir inget besök i Linköping vid nyår som planerat, trist! Vi firar själva här hemma, mysigt det också med tanke på hur mycket jobb och stök det varit den senaste tiden för Henke så vi får försöka se det från den ljusa sidan trots allt :) Nu har jag och Alex varit och handlat för ikväll får jag middagsbesök av Malin och Louise, mycket uppskattat! Tacos, vin, julgodis och exotiska frukter står på menyn - enkelt och gott! Alex ska strax äta lunch och sen ska vi bära in ved och hänga upp tvätt - glamorösa mammalivet när det är som bäst :) Ha en fin torsdag!

Alexander i kön i affären :)



2010-12-29 | 15:41:06

Suck!

Bilen bortbärgad, luftvärmepumpen här hemma har gått sönder och jag har hållt på med försäkringskassan hela dagen utan att bli klar. Kombinera det med en supertjurig Alex som skriker och gnäller massor och mitt humör är numera ungefär lika bra som hans :) Återkommer helt enkelt imorgon när vi förhoppningsvis är på bättre humör!

Älsklingen som här ser ut som Toker i sin nya velourmysdress :)


2010-12-29 | 09:21:36

Försäkringskassan

Usch och fy, idag ska det stångas med Försäkringskassan. I somras ansökte vi om föräldrapenning för oss två fram till nyår och nu är det dags att söka fram till sommaren. Jag hade fixat klart allt med alla dagar hit och dit och skickat iväg Henkes ansökan för ett par veckor sen men så bokade vi om vår Thailandsresa vilket innebar att hela hans arbetsschema för våren ändrades och då måste också ansökan ändras och göras om vilket bara kan göras via telefon. Det brukar vara ett par timmars telefonkö så jag räknar med att lägga förmiddagen på detta. Superkul! Sen ska min  ansökan göras klar och skickas iväg också. Alex sov okej inatt, åt en gång och vaknade kanske 5-6 gånger så nu får han fortsätta sova i sitt egna rum :) Ha en bra onsdag!

Älsklingen igår iklädd fina julklappar han fick av sin farmor från Me & I.



2010-12-28 | 21:42:04

Älskade unge



Vår lillkille har kommit in i en period där inget duger förutom att vara i famnen och bli runtburen hela eftermiddagarna och kvällarna vilket tar massor med energi. Mysigt såklart men lite jobbigt att inte kunna lägga ner honom ens en kort stund utan att han skriker argt. Nu sover han hur som helst och vi ska snart gå och lägga oss vi också. Inatt har vi burit in hans säng till hans egna rum igen, vi får väl se hur det går :)


2010-12-28 | 11:07:51

Full aktivitet

Idag är det full aktivitet här hemma då Alex hade en bra natt (för att vara honom) och är piggare än någonsin :) Om en liten stund ska han äta lunch och sen ska vi gå till stan för att fixa ärenden och äta lunch ihop med Henke.

Två nya favoritsysselsättningar för vår älskling, att kasta sig mot datorn och trycka så mycket han kan på tangenterna och att stå i gåstolen och titta på högtalarna när de spelar musik :)

 

2010-12-27 | 15:15:13

Mellandagsrea



Hade bestämt att det inte skulle bli någon shopping på mellandagsrean i år då vi inte behöver nånting men givetvis råkade jag kika in på Polarn & Pyrets hemsida och klickade hem en hel hög med kläder åt Alex, men nu får det vara bra :) Ska ner en liten sväng på stan imorgon och byta en av hans julklappar som var för liten men då ska vi minsann hålla oss ifrån shoppingen.

Här är några av grejerna som beställdes:


2010-12-27 | 10:07:50

Måndag igen

Så var det måndag idag igen och julhelgen är över. Vi behåller julpyntet en vecka till och tänkte plocka bort allt på nyårsdagen, då blir det vårkänslor här hemma även om det är himla långt tills dess :) Julhelgen har varit hektisk, mysig och intensiv och vi är övertygade om att det blev en mysig helg för Alexanders del. Ett stort tack för alla fina julklappar!!

Här kommer lite bilder från helgen:




2010-12-23 | 16:17:21

God jul från oss!



Nu tar vi bloggledigt och firar jul i fyra dagar med massor av härliga besök :) Ha en riktigt skön julhelg så hörs vi på måndag!

2010-12-23 | 08:01:58

Dan före dan

Ja idag är det verkligen dagen för dopparedagen med allt vad det innebär. Alex sov katastrofalt fram till halv tre inatt men efter det sov han faktiskt till klockan halv sju, imponerande :) Henke är på jobbet sen länge så idag blir det jag och Alex som fortsätter julstöka. Ikväll kommer pappa, Åza och Tim för lite julfirande och då blir det fisk- och skaldjurssoppa som står på menyn. Nu ska vi fylla på ved i vardagsummet för jäklar vad mycket det går åt just nu. Ha en härlig torsdag!

Myskillen hängandes i en av favoritställningarna i soffan igår :)


2010-12-22 | 17:34:05

Hos oss just nu




Alex i gåstolen, doft av fikonmarmelad, brasan sprakar i kaminen och granen lyser - livet är ganska härligt ändå!


2010-12-22 | 11:18:32

Sjukstuga

Inatt var Henke riktigt risig med feber och förkylning och jag är inte heller bra :/ Alex är den enda som är pigg av oss, där är det bara snuva kvar. Som han i och för sig vaknar av ett antal gånger per natt :) Vi har varit och storhandlat inför julen på morgonen och nu är Henke på jobbet och jag och Alex fixar för fullt med allt som ska göras. Först på listan är att slå in de sista julklapparna och sen ska lillkillen sova lite. Ha en bra onsdag!

Alex för ett par dagar sen, fullt fokuserad på att läsa tidningen :)


2010-12-21 | 11:56:01

Lampa



Har letat länge efter en lampa att ha i Alexanders fönster. Hittade den här och klickade hem den igår så nu får vi hoppas att den kommer till jul :)

2010-12-21 | 11:34:06

Alex kan:

Sitta själv (framåtlutad dock) :)



Snurra från rygg till mage och från mage till rygg



Böja sig framåt och tugga på sina egna strumpor, himla gott :)


2010-12-21 | 09:53:04

Kall morgon

Oj så kallt det är ute idag. Tur att vår kamin är installerad för jag har eldat för fullt sen vi gick upp. Natten var som vanligt så vi är supertrötta och förkylda idag med, hoppas, hoppas att det vänder snart. Nu ska det fixas med tvätt och städning, på torsdag startar julbesöken hos oss som håller på fram till söndag så det finns lite att förbereda :)

Godmorgon säger vår pigga älskling




2010-12-20 | 14:49:40

Vänder sig

Idag så vände sig Alex från ryggläge till magläge ordentligt flera gånger så nu kan han det också :) Han ligger här och snurrar som en liten tok på golvet och blir hela tiden förvånad över att han förflyttar sig.


2010-12-20 | 11:37:05

Nytt till Alex rum



Givetvis behöver Alex en klädhängare i samma stil som sina övriga möbler, beställdes igår och kommer förhoppningsvis innan jul!

2010-12-20 | 11:27:22

Garderobssortering

Vi har dessvärre alldeles för dåligt med plats i våra garderober så idag rensar jag ut en del och lägger undan i plastlådor för kommande behov, passar på att fota allt med så att jag vet vad jag har för något :) Alex är givetvis med och sitter i vår säng och pratar högt med sina leksaker.

I ny body från Lindex och byxor från Me&I, i storlek 80(!)


2010-12-20 | 08:53:57

Måndag och julvecka



Vår fina gran när vi tog in den förra veckan, nu ligger det också lite julklappar där under :)

Måndag, julvecka och vi är helt slutkörda här hemma. Alex är förkyld och jag är numera också dunderförkyld. Vi har jobbat hela helgen och inte sovit någonting så idag blir det en återhämtningsdag för mig och Alex i soffan medan Henke sliter på jobbet. Om vår son sover dåligt i vanliga fall så sover han katastrofalt dåligt när han är förkyld (inte så konstigt men det börjar bli slitsamt). I julklapp önskar jag mig en 5,5 månaders Alex som sover 3-4 timmar i stöten för att bara vakna till och sen somna om igen :) Det vore en dröm!

2010-12-17 | 16:19:17

nytt till Alex

Labantofflor från Babyproffsen, supervarma och gosiga!


2010-12-17 | 16:15:58

Sitter själv!

Japp, nu sitter minsann Alex själv kortare stunder. Framåtlutad är han men hur sött som helst ändå :)


2010-12-17 | 11:19:57

Fredag

Fredag och idag har vi världens längsta attgöra-lista här hemma att ta oss igenom. Till råga på allt är Alex dunderförkyld, vad det nu kom ifrån? Natten var helt okej men idag vill han inte äta någonting och är trött och grinig :/ Ikväll får vi besök av Alex farmor och Åke som ska barnvakta hela helgen då jag ska jobba. Det känns sådär att lämna bort honom när han är hängig men förhoppningsvis piggnar han till fort! Imorgon kväll har vi också julbord med jobbet så det blir att vara iväg även då. Nu ska vi sortera tvätt och fortsätta med dammsugningen här innan lillen ska sova en stund. Ha en härlig fredag!

En pigg och glad älskling för ett par dagar sen


2010-12-16 | 15:59:08

Stora killen

Hemkomna från bvc, Alex är nu 67,5 cm lång och väger 8500 gram - vår stora kille! Han fick nya sprutor vilket gick riktigt bra då han bara var ledsen en liten stund och nu är han piggare än någonsin här hemma. Vi har fått med oss en bok om sovtips med så nu ska det testas här hemma för att få bättre nattsömn :)

Godingen med en ny bitleksak i högsta hugg :)


2010-12-16 | 10:59:53

Bra investering

För att inte förstöra alla Alexanders kläder köpte jag en dress med armar som han har på sig när han äter numera. Kanonbra! Den är mjuk och han verkar faktiskt gilla att ha på sig den, betydligt mer än de hårda plasthaklapparna jag köpt tidigare. Nyss testade vi sjötunga för Alex del här hemma och han åt en hel del så det verkar kunna vara något som han kan tänka sig att äta framöver :)


2010-12-16 | 10:16:53

Alex & Olle

I tisdags var vi och fikade en massa gott hos Sara och Olle. Alex avslutade fikan med all gallskrika av trötthet så då blev det snabbt dags för oss att gå hem :) Här myser Alex på täcket och känner på Olles öron medan Olle snurrade runt på täcket och undrade vilken liten konstig typ Alexander egentligen var :)


2010-12-16 | 09:24:45

Godmorgon



Älsklingen i t-shirt från Tommy Hilfiger (köpt i NY när han låg i magen), jeans från H&M och tofflor från Laban :)

Godmorgon! Torsdag och vi väntar på besöket från Adéle, mysigt! Alex sov inget vidare inatt som vanligt så vi får se vad Monika på bvc säger när vi ska dit på kontroll i eftermiddag. Känns som att vi behöver tips på vad vi ska göra när han är urpigg och vaken mellan 02.30-04.00 och vaknar en massa gånger både innan och efter dessa tider. Nu ska han vila lite och jag ska ta en dusch. Trevlig torsdag!

2010-12-15 | 21:46:49

5 månader

Idag, fem månader och vi älskar dig mer än någonsin!


2010-12-15 | 21:37:56

Hemma igen

Hemma igen och vi ligger slutkörda i soffan, antar att det är sömnbristen som visar sina resultat :/ Idag har det varit fullt upp med besök på Babyproffsen och Citygross, lunch med bästa Emilie, Kosta Outlet för lite julklappsshopping och sen hem och handla och hämta paket, bada Alex, tvätta lite och packa upp. Jag missade tyvärr en mysig julfika hos Louise men ibland hinner man helt enkelt inte med allt :( Idag var det Henkes sista lediga dag innan julafton så det fanns en hel del vi skulle hinna med. Imorgon får vi besök av Alex faster Adéle, mysigt! På eftermiddagen ska vi till bvc på 5-månaderskontroll och då ska även lite vaccinationssprutor tas vilket förhoppningsvis går bra även den här gången.

Har idag skickat de sista julkorten, så här fina blev de :)

  

2010-12-12 | 22:14:38

Söndag

Så var det söndag och vi är i Växjö efter en lång dag med jobb och bilåkande. Alex sov i bilen på vägen hit men var nu vaken en stund innan han somnade igen för en kvart sen, vi får väl se hur den här natten blir... :) Imorgon väntar stan på ett besök och vi ska träffa Alexanders gammelmormor och gammelmorfar, mysigt! Det blir troligtvis en tur till domkyrkan för att lyssna på luciakonsert och en lite promenerande i vintervädret. Senare på eftermiddagen får vi sen tjejbesök av några fina vänner här hemma, det ser vi fram emot! Godnatt från oss.

Så här liten var vår goding för några månader sen och så mycket hår han hade då (som faktiskt har börjat växa nu igen efter att ha trillat av), man glömmer så fort!


2010-12-11 | 21:01:27

Helg

Helg igen och vi har fullt upp här med jobb och julstök. Idag var det fullt ös på jobbet men riktigt kul och försäljningen var riktigt bra så kändes kanon. Mamma är här och barnvaktar och Alex trivs alldeles förträffligt. Imorgon blir det jobb igen och sen följer vi med till Växjö ett par dagar innan Henke kommer dit på tisdag kväll. I eftermiddag har vi hunnit med att baka biskvier här hemma, supergoda blev dem! Ha en härlig lördagskväll!

Vår sötnos imorse, med två hakor :)



2010-12-10 | 18:05:46

Nytt till Alex


Finfina byxor från Cecilia Blankens kollektion för Me&I


Body från Lindex (de har 25% på ett köp nu)

2010-12-10 | 15:12:38

Gåstolen



Än så länge är det roligast att bita på leksakerna på den och som ni ser på den nedre bilden lyckades han lossa ena sidan av leksakerna direkt genom att skruva på den, smarta unge! :)

2010-12-10 | 15:09:08

Fullt upp

Oj, oj, oj vilket tempo det är på oss här hemma idag. Vi har hunnit med att storhandla, köpa julgran, besöka systemet, göra 3,5 kg köttbullar till julhelgen och nu ska det bakas pepparkakor och granen ska kläs. Alex har fullt upp med att vara med överallt samt att testa sin nya gåstol som han än så länge är lite för kort för, men hänga i den och dingla med benen gillar han :)

Alex för ett par dagar sen.


2010-12-09 | 20:49:34

Alexanders önskelista

Böcker i Spöket Laban och Alfons-serien:



Denna dress från Lindex i strl 80:



Denna badrock från http://www.spoketlaban.se i strl 86/92:



Presentkort från Polarn och Pyret:



En bokstavstavla från http://www.studionele.se



Men i första hand önskar han sig givetvis en jul fylld mys, besök av familj och släkt och en massa lek :)

2010-12-09 | 20:09:50

Torsdagskväll

Hemma igen efter en heldag med öppna förskolan och sen en runda på stan, mysigt! Hämtade ut lite paket och shoppade lite till Alex på Lindex, han som behöver en massa kläder :) Ikväll blir det mys i soffan framför kaminen med lite julgodis innan det blir tidig sömn ikväll. Imorgon är Henke ledig och vi ska göra köttbullar, baka resten av pepparkakorna och köpa julgran. Då kommer lite bilder på Alex i sin nya gåstol som han gillade massor :) Ha en skön kväll!

Vår myskille i vagnen i förmiddags.


2010-12-09 | 09:09:05

Snö



Min pyamaskille och jag myser i soffan och utanför fönstret snöar det, mysigt! Natten var okej, gav honom mat när vi gick och la oss och sen vaknade han sex ggr men somnade om varje gång innan han och Henke gick upp vid kvart över sex. Så det var helt klart ett fall framåt! Nu ska Alex kläs på och jag ska in i duschen, idag väntar öppna förskolan. Ha en härlig torsdag!

2010-12-08 | 16:38:10

Julkort och julpynt

Alex sover och jag sitter och skriver adresser på alla julkort och tack-kort från dopet, det tar sin lilla tid då det var ett par stycken :) Tänkte visa lite bilder från vårt julpynt här hemma men på fredag kommer höjdpunkten får då ska vi nämligen köpa årets julgran och klä den, jippi!




2010-12-08 | 15:27:53

Eftermiddag



Mina fina älskling och jag har nu bakat fyra sorters julgodis så nu är vi helt slut :) Vi får besök i fyra dagar över julen av familj och släkt så det lär gå åt en hel del och nu står sex färdiga sorter i matkällaren, bara två kvar och fixa! Alex har ätit gröt, kyckling och fruktpuré idag - vår duktiga kille! Det blir biff stroganoff till middag för hans del vid femtiden, kan bli en intressant upplevelse :)

2010-12-08 | 09:56:20

Onsdag

Och idag har vi fixardag här hemma. Alex somnade precis så jag ska försöka vara så effektiv det går innan han vaknar. En massa tvätt ska vikas in i garderoberna och jag ska sätta igång med en sats chokladkola på spisen. Natten var okej, han åt vid 11 och vid 5 och däremellan vaknade han till 8 gånger, det kan bli bättre med andra ord :) Men efter andra matningen somnade han faktiskt om, hör och häpna och sov till halv åtta så jag känner mig riktigt utvilad ändå. Allt är ju relativt :) Ha en härlig onsdag!


2010-12-07 | 21:04:45

Tänd kamin

Ligger i soffan och myser framför den tända kaminen, snacka om bra investering! Dock har vi inte fått fakturan för arbetet än så vi får väl se om vi är lika nöjda när den kommer i brevlådan :) Henke och de har julklappskväll på jobbet så jag och Alex är hemma själva, han somnade för en halvtimme sen så vem vet, kanske kommer han sova lite inatt :) Jag ska hur som helst väcka honom och ge honom mat innan vi går och lägger oss enligt råd från dagens besök på bvc. Vi får väl se om det kan hjälpa till nattsömnen, just nu testar vi vad som helst för att få sova lite mer än vad vi gör för tillfället.

Imorgon blir det i alla fall en hemmadag för oss, julgodis ska bakas och vi har mängder med tvätt att ta itu med. Trevlig kväll!

Älskade, älskade unge, i en favoritställningarna för tillfället. Sittandes utan ryggstöd lutad mot soffan med händerna i munnen :)

 


2010-12-07 | 16:19:17

Mat



Vår stora, duktiga kille började i söndags med spagetti och köttfärssås och idag testade vi rotfrukter med kyckling. Han gillar bägge så imorgon blir det att testa nästa sort :) Nu är det dags för ett bad för lillkillen då han har kräk precis överallt efter förmiddagens besök på bvc.

2010-12-07 | 09:28:37

Godmorgon

Vi är trötta idag med, eller i alla fall jag, Alex är pigg som vanligt :) Blev inte mycket sömn inatt heller, han är så förkyld vår lillkille! Snörvlar och kan inte andas med nappen i munnen vilket gör att han spottar ut den, och sen vaknar han av att han saknar nappen :) Härligt! Han har helt plötsligt också lärt sig att ta ut nappen med handen, kika på den en stund, bita lite på baksidan av den och sen kasta iväg den, tur att det finns napphållare!

Nu ska vi iväg till bvc på föräldragruppsträff, det ska pratas barnmat och smakportioner, högst aktuellt för vår del då Alex igår åt spaghetti och köttfärssås för första gången med stor förtjusning :) Sen ska vi en sväng på stan och kika lite innan det blir lunch med Henke på ett nytt lunchställe. Ha en bra tisdag!

Vår gata, full med snö!


2010-12-06 | 14:48:55

Bilder från helgen

Morgonmys hos pappa.



Hoppgungan är för stor men jättekul :)



Mys hos mamma.



Myser med farmor och som alltid fingrarna i munnen :)



Magträning hos farmor.


2010-12-06 | 10:04:56

Nyshoppat



Fleece från Intersport och stickad tröja från Kappahl. Nu kommer det otroliga, i storlek 80! (9-12 mån) och de passar bägge redan nu. Ska gå igenom kläderna vi har hemma i storlek 80 och tvätta de för Alex växer verkligen så det knakar.

2010-12-06 | 10:00:06

Just nu



Just nu sitter min son och busar i soffan. Inte det minsta trött och inte har han sovit något på flera timmar. Galna unge! :)

2010-12-06 | 09:06:03

Vilken natt!

Alex är förkyld och inatt sov han knappt någonting :( Vaknade 3 gånger innan vi gick och la oss och vid 12 hade han fått för sig att det var dags att vakna. Jag gick upp med honom och gav han mat och vi kämpade för att få han att somna om vilket han gjorde ett par timmar senare. För att sen vakna igen efter 3 och då ville han vara vaken igen. Han fick lite mat igen och sen var det lönlöst att försöka få honom att somna om. Försökte med allt och till slut gick Henke upp med honom vid 5-snåret så att jag skulle få sova ett par timmar innan Henke åkte till jobbet. Nu är vi uppe sen ett bra tag och han har ätit en stor portion med gröt så aptiten är det sm tur väl är inget fel på, snorig är han men jätteglad. Han lär nog vilja sova lite snart hoppas jag, då ska jag med sova :) Idag blir det hemmamys i pyamas för oss hela dagen, tända en brasa ska vi nog klara av :) Ha en bra måndag!


2010-12-05 | 19:39:48

Hoppgunga

Nu har Alex hoppgunga kommit och i helgen har vi testat den. Alex är lite fört kort för den än så länge men han trivs med att bara hänga i den och titta runt omkring sig :) Bra avlastning kortare stunder med andra ord. Idag har vi burit in all ved som Henke hämtade igår och lagt den i lekstugan och i källaren där den får vara så länge. Efter det blev det en sväng till Västervik där vi var en sväng på Intersport och hälsade på innan vi åkte till Alexanders farmor och Åke och hälsade på. Mysigt! Nu är vi hemma igen och ska tillbringa kvällen i soffan framför brasan och tv:n :) Återkommer med bilder från helgen imorgon. Ha en mysig kväll!

Hoppgungan upphängd här hemma :)


2010-12-04 | 10:31:32

Lördag

Och vi är lediga hela helgen, jippi! Givetvis måste vi då passa på och göra en massa saker och Henke åkte precis för att hämta 3 kubikmeter ved. Det lär ta ett tag så jag och Alex får roa oss själva här mitt på dagen. Han sover just nu men lär vakna när som helst för att äta lunch. I eftermiddag kommer sen pappa och Åsa på besök, de ska handla lite i butiken och mysa med Alex. Nu ska det fixas lunch till lillkillen och sen blir det skidor på tv:n för oss :) Ha en mysig lördag!



Alex myser med sin nya leksak, en speldosa med en väldigt innovativ melodi. Han roar sig dock mest med att stoppa den i munnen :)

2010-12-03 | 17:13:48

Grötdags

Nu är det dags för gröt för vår älskling. Han har varit grinig hela eftermiddagen men nu sovit en stund och verkar vara på bättre humör igen :) Igår åt Alex sin gröt på Intersport och testade då att trycka upp haklappen och gno in den i ansiktet, fint bordsskick han har :)

Har jag sagt att vi älskar honom?:)


2010-12-03 | 15:06:23

Knoppar



Till Alexanders klädskåp från Ikea var orginalknopparna urfula men nu har jag äntligen hittat såna jag sökte efter. Dessa i borstat stål beställde jag, blir nog himla bra!

2010-12-03 | 11:46:40

Vår flirtiga kille

Igår bestämde sig Alex för att sätta in en stöt på lilla Nova när vi var på Öppna förskolan. Han lutade sig framåt och tittade henne i ögonen så mycket han kunde och tog sen henne i handen, så himla sött! Nova såg mycket skeptisk ut så vi får väl se om det blir något där framöver, men kompisar lär de i alla fall bli :) Missade tyvärr att ta ett kort men här är en annan bild, tagen för någon månad sen på de två.



2010-12-03 | 09:31:24

Fotobok



Jag beställde för ett tag sen en fotobok från http://photobox.se, själva boken var gratis och man fick bara betala frakten (49 kr). Valde bilder från Alexanders 2-3 första månader och boken blev riktigt bra :)

2010-12-03 | 09:25:13

Gårdagen

Hade en trevlig dag igår men var helt slut när vi kom hem på kvällen med bilen fullastad av matkassar och en arg och ledsen Alexander som bara ville sova. Han kom inte i säng förrän 20.30 igår och jag hoppades att det skulle leda till att han skulle sova bättre inatt men tyvärr inte. Vaknade till vid 8 tillfällen så vi var tvungna att gå upp och få honom att somna om, segt! Hur som helst är det i alla fall fredag idag och Henke är ledig i helgen, underbart! Sen blir det en massa, massa jobb fram till jul så vi får passa på och njuta av att vara lediga i helgen. Alex och jag håller oss hemma idag, min förkylning är seg och envis och nu har även Alex blivit lite förkyld, inte så konstigt kanske. En liten sväng till affären blir det dock då vi ska testa ett recept på nougatkakor i eftermiddag. Ha en härlig fredag!

Älsklingen i sin säng innan han skulle sova igår kväll.


2010-12-02 | 10:26:51

Fullt upp

Idag väntar Öppna Förskolan för oss efter lunch, ska bli mysigt! Vi brukar gå på tisdagarna men då jag var hängig tidigare i veckan blir det idag istället. Det blir med andra ord en ny grupp och nya mammor och barn vilket ska bli spännande :) Efter det ska vi ta en sväng på stan (om vi kommer någonstans med vagnen, det snöar massor nu igen!) innan jag ska iväg och fika med Malin och Louise. Efter det ska vi storhandla och sen lär både Alex, jag och Henke vara trötta :) Ha en härlig torsdag!

Min älskling myser framför brasan här hemma :)


2010-12-02 | 10:20:49

Vårt kök

Köket har vi inte renoverat i någon större utsträckning utan vi har bara målat väggarna vita (var gråa innan) och sen har vi bytt handtagen på köksluckorna vilket blev ett ordentligt lyft. Vi hade gärna rivit en vägg och byggt om hela köket, men det projektet kommer vi inte ta itu med i det här huset i alla fall:)




2010-12-02 | 10:12:29

Nya dregglisar

Jag tycker att Alex har börjat spy lite mindre sen han började med mer fast föda men det går ändå åt otroligt många dregglisar här hemma innan jag hinner tvätta så jag fick beställa några till tidigare i veckan. Visst är de fina?




2010-12-02 | 08:52:50

Godmorgon!



Vi är hyfsat pigga här trots en galen natt. Igår bestämde vi att Alex skulle sova i sitt egna rum och det gjorde han. Vaknade ett par gånger men somnade snabbt om, men vid halv 4 bestämde han sig för att det var morgon. Han var urpigg och låg och blandade skrik med skratt. Inget hjälpte och jag gav honom lite mat, lika pigg var han trots det och efter 1,5 timme lät jag honom ligga vaken i sin säng och gick och la mig. Och då somnade han om!! Tio i åtta vaknade jag av mig själv och väckte Henke som var försenad, vi kikade in till Alex som låg vaken i sin säng och log mot oss, den galna ungen lät oss tydligen sova lite extra trots att han var vaken :) Nu har han ätit gröt och jag ska äta frukost, sen har vi massor att styra med idag!

2010-12-01 | 15:42:36

Foton klara



Här är några av alla de bilder vi tog hos fotografen för drygt en månad sen, det var inte många som blev bra men ett par i alla fall :) Så här blir det när de är uppsatta på väggen i vardagsrummet. (Jag vet om att bildkvalitén är dålig, börjar ju redan bli mörkt här hemma)



2010-12-01 | 11:37:19

Aktiv unge



Vår lille kille gör allt han kan för att inte vara still en sekund. Än så länge tar han sig ingenstans, men försöka kan man ju :) När han sitter någonstans lutar han sig numera alltid framåt och då han inte är så stark innebär det att han trillar med näsan rakt i backen och sen välter åt något håll, ser ganska roligt ut :) När han ligger på myge försöker han krypa iväg och blir urförbannad när han fortfarande inte kommer någonstans. Myror i brallan har han, ska bli spännande med allt som händer de närmaste månaderna :)

2010-12-01 | 09:09:19

Till Alex rum

Fyndade den här kudden i en butik i Oskarshamn, kommer bli perfekt i Alex rum :)

 


2010-12-01 | 07:58:10

Uppe tidigt

Uppe tidigt idag, Alex vaknade 100 gånger inatt och vi börjar fundera på varför?! Han äter kanonbra hela dagarna och är inte hungrig när han vaknar utan bara orolig och vill ha nappen. Det kan inte vara bra för honom heller att aldrig få någon sammanhängande sömn och det känns som att vi har testat en massa metoder nu men inget funkar. Blir väl att börja lägga honom i eget rum nu snart, för trots allt är det kanske så att det är vi som stör honom. Tåls att funderas på!

Vår överlyckliga lilla kille när han ÄNTLIGEN  fick gå upp imorse :)